avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA sau II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA sau II

Buna ziua,
Am si eu o intrebare.Sotul meu ar dori sa isi deschida o mica "afacere"cu reparatii tv.Ce ar fi mai avantajos pentru el infiintarea pfa sau ii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 20:19, 26 Martie 2012
Din 2011 intre PFA (prin OUG nr. 46/2011 s-a prevazut ca PFA poate avea salariati) si II nu prea mai exista diferente. Obligatiile de plata si modul de conducere a contabilitatii sunt la fel pt PFA si II.
parerea mea pfa , deoarece in cazul intreprinderii individuale administratorul (persoana in cauza ) raspunde nu numai cu patrimoniul firmei ci si cu bunurile personale.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
camelia adina, utilizator
....si in cazul PFA raspunderea este aceeasi, art 20.1 OUG 44/2008
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Srl, snc, ... ce recomandati?? ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! Care ar fi forma cea mai avantajoasa pe care ar trebui sa o infiintez pentru o mica afacere? Este vorba de un mic atelier de croitorie unde sa pot ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari? csabex csabex Buna, Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta ... (vezi toată discuția)