avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Obligatii fiscale la vanzarea unui teren decatre un SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Obligatii fiscale la vanzarea unui teren decatre un SRL

Un SRL cu asociat unc si administrator , cu obiect de activiatate Cod CAEN :6810 Cumpararea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii - doreste sa vanda un teren proprietatea sa catre o societat din germania si apoi sa inchida firma. Intrebarea mea este legata de vanzarea terenului : care sunt taxele care se platesc ? Stiu ca este impozitul pe profit de 16% si inca un impozit pe dividente de 16%- cum se poate , legal, sa plateasca numai 16% si apoi sa radieze prin Registrul comertului societatea ?

Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 14:54, 25 Martie 2012
Intr-adevar exista impozitul pe profit de 16% dar profitul realizat nu este obligatoriu sa fie repartizat pe dividende. Acest profit poate ramane intr-un cont de profit nerepartizat. Mai departe trageti singura concluziile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc 3 ani la rand pe profit urgent va rog denisa2011 denisa2011 Buna ziua am o sc care timp de trei ani a iesit pe profit este obligatoriu ca acum cand fac bilantul sa le dau dividente?Explicati-mi si mie va rog cum e cu ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)
Se poate reveni asupra repartizarii profitului 2013? marymary marymary 1. se poate reveni printr-o hotarara a asociatilor sa ramana nerepartizat profitul 2013? Initial s-a repartizat la dividende. 2. Daca se revine si se decide ... (vezi toată discuția)