avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalarea Centralei termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalarea Centralei termice

Buna ziua,

M-am mutat recent intr-un apartament din bloc nou construit in Cluj-Napoca. De la 1 octombrie pana in 20 noiembrie nu am avut gaz metan fiind mintiti de constructor de azi pe maine ca vor veni si ne va furniza gazele. Dupa lungi asteptari au venit in final si au pus contoarele de gaz iar in ziua urmatoare a venit si firma de la care s-a achizitionat centralele termice de apartament pentru punerea centralei in functiune. Firma care a pus centralele in functiune ne-a obligat sa platim o taxa de service pe 1 an de zile in valoare de 139 lei, in caz contrar ne sigila contoarele de gaz. Aceasta taxa e prevazuta de lege?Avea dreptul sa ne sigileze gazul?Pot sa-mi recuperez acesti bani?
Pe langa aceasta taxa constructorul ne mai cere inca 165 de lei pentru contorul de gaz si 150 de lei pentru contorul de la curentul electric. Aceste contoare nu trebuie platite chiar de constructor daca in contract scrie ca apartamentul va fi predat cu toate utilitatiile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adm. , utilizator 06:35, 25 Noiembrie 2008
din cite cunosc, este obligatoriu sa aveti contract de service cu o firma autorizata ISCIR pe toata durata folosirii centralei termice, deci taxa este legala.
este insa ilegal faptul ca vor sa va sigileze contorul de gaze, acest drept avindu-l numai firma de gaze care va deserveste, din cite stiu aceasta fiind distrigaz nord (sau denumirea ei ulterioara privatizarii (au fost preluati de o firma nemteasca). daca insa nu v-ati achitat de toate datoriile pt teava de gaze catre constructor, cred ca si acesta va poate pune sigiliu.
cred ca ar fi cazul sa mergeti la sediu distrigaz nord cu toate actele referitoare la instalatia de gaze, si acestia va vor lamuri intru totul asupra situatiei dvs
Cred ca este vorba de faptul ca d-voastra v-ati pus centrala proprie si atunci este normal sa merge-ti la distrigaz sa rezolvati problema contractului individual si a retelei de gaze individuale. Imi cer scuze daca am inteles altceva , dar din cate spune-ti d-voastra cu plata unui ceas de gaze separat asta consider ca ar fi problema. Iar pt. plata unui ceas de la electrica (sau contor), din cate stiu eu atunci cand se pune un contor pt.prima data intr-o locuinta noua se plateste acel contor si conectarea la curentul electric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare centrala intr-un apartament de bloc manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce anume pasi trebie urmati pentru a-mi putea monta centrala intr-un apartament dintr-un bloc. Va multumesc (vezi toată discuția)
Pif contor gaze MihaiNClaudiu MihaiNClaudiu Buna ziua. De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Am platit eu PIF centrala si autorizare (dezvoltatorul mi-a spus ca i-a facut proba ... (vezi toată discuția)
Stabilire cote contribuție la cheltuielile comune LorenaSt LorenaSt Bună ziua! În blocul în care locuiesc sunt 36 de apartamente, ai căror proprietari au înființat Asociație de Proprietari în anul 2010. Blocul are ... (vezi toată discuția)