avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil ipotecat

se poate executa silit un imobil cumparat cu credit ipotecar, deci asupra caruia exista o ipoteca in favoarea bancii?
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 16:49, 24 Noiembrie 2008
Presupun că vă referiţi la situaţia în care un alt creditor cere executarea silită a bunului.

În opinia mea, executarea silită poate avea loc, dar dreptul băncii (creditor ipotecar) de a fi plătită cu preferinţă din preţul obţinut prin vînzarea imobilului nu poate fi încălcat. Aşa încît, din preţul vînzării, banca va fi prima care îşi va vedea îndestulată creanţa, şi abia ce va rămîne va profita celuilalt creditor urmăritor.

Liviu S.Bordaş
da, un alt creditor cere executarea silita a imobilului, nu banca, pt ca proprietarul imobilului plateste ratele aferente creditului ipotecar. in aceste conditii, tot creanta bancii va fi acoperita prima data? (cu toate ca nu banca cere executarea silita, ci un alt creditor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau ... (vezi toată discuția)