avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art 320 alin 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

art 320 alin 1

se poate respinge de catre instanta art 320 alin1 chiar daca se recunoaste vinovatia din prima faza si anume pe ce criterii se poate respinge?
Cel mai recent răspuns: joc , utilizator 20:01, 2 Aprilie 2012
se poate respinge numai daca elelemtele dosarului arata ca faptuitotul nu este cel trimis in judecata, exista cazuri de incetare a procesului penal, fapta nu exista, etc. respingerea se va dispune doar daca este in favoarea inculpatului.
Conf. art. 320 ind 1,alin (1)si(2) "Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată."

Si in cazul in care actiunea penala vizeaza o infractiune care se pedepseste cu detentiunea pe viata art. 320 ind.1 nu se poate aplica.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
dar inainte de a fii de acord cu punerea in aplicare a art 320 eu pot citii rechizitoriul ? Poate fi respins acest art daca este vorba de despagubire de catre asigurator [ strain ] pt victime ?
puteti citi rechizitoriul chiar la primul termen de judecata.
Daca cititi rechizitoriul si sunteti de acord cu ceea ce scrie in el puteti beneficia de art 320 ind. 1 C.pr .pen.

Pe latura civila ( referitor la despagubiri) se va face disjungere si se va judeca separat.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei in fata instantei de judecata- art.320 ind.1 c.pr.pen. picika picika daca in faza urmaririi penale nu recunosc o fapta numai in fata judecatorului atunci beneficiez de art 320 ind 1? (vezi toată discuția)
Aplicare art 320 ind 1 cod proc penala ralucagogiltan ralucagogiltan ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)