avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport in loc de buletin la tribunal
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport in loc de buletin la tribunal

Buna ziua!Am un proces pentru pensie alimentara miercuri si azi am descoperit ca mi-a expirat buletinul.Intrucat nu am timp sa-l reinnoiesc pana miercuri,ma pot legitima cu pasaportul sau permisul?
Cel mai recent răspuns: rockade , utilizator 14:14, 28 Martie 2012
OUG nr.97/2005:
Art. 12. - (1) Actul de identitate este documentul care se elibereaza, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, cetateanului roman si care face dovada identitatii, a adresei de domiciliu si, dupa caz, a adresei de resedinta titularului acestuia. Acest document se elibereaza incepand cu varsta de 14 ani.
(2) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.
(3) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, prin act de identitate se intelege si cartea electronica de identitate.
(4) Buletinele de identitate, eliberate in conditiile legii, raman valabile pana la preschimbarea lor in totalitate.
Eu as zice ca daca pasaportul este actul de identitate al cetatenilor in strainatate, este act de identitate si in tara deci ar trebui sa fie acceptat.

Insa ca sa nu aveti surprize, nu ar fi rau sa faceti un drum pana la judecatorie si sa intrebati.
Multumesc mult!am fost azi si m-am legitimat cu pasaportul dar daca nu as fi avut adeverinta ca am depus vechiul buletin nu ar fi mers..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate pentru contract notarial enverhoxha enverhoxha La cumpărarea unui bun imobiliar, singurul act de identitate acceptat de notar pentru contract este CI, sau se poate folosi un alt act (paşaport, permis de ... (vezi toată discuția)
Ma pot căsători având buletin provizoriu? Bacanu Andreea Bacanu Andreea Bună! Întrebarea mea este dacă mă pot căsătorii cu buletinul provizoriu? Sunt cetățean român cu pașaport cu domiciliu în străinătate iar pe ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Borg Borg Ce pot face in cazul in care mi-a fost blocat contul pe motiv ca mi-a expirat buletinul. Am primit cu vreo 4 luni inainte o instiintare ca buletinul va expira ... (vezi toată discuția)