avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Italia

buna seara
As dori sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a lucrat in tara 24 ani si a platit contributiile sociale. De cativa ani lucreaza in Italia unde are contract de munca si plateste contributii si acolo (aproape 5 ani). Anul trecut, in luna august si-a depus dosar de pensionare pe caz de boala in Romania. ( a suferit o operatie de anevrism cerebral in Italia). De la Casa de pensii Romania s-au trimis in Italia acte printre care si formularul 205 prin care se cere pensionarea de catre statul italian. Mi s-a spus ca va primi o pensie din romania si una din italia. Insa din partea italiei a fost refuzata deoarece nu are decat 142 de plati facute din 156. Restul se pot plati sau se pot tranfera anii de acolo ca sa poata sa aiba 25 de ani ani (minimul de pensionare)?

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara eugeniacrn eugeniacrn Sunt nascuta in iulie 1957 .In prezent sunt pensionata anticipat cu pensie comunitara avand 27 ani lucrati in Romania si 8 ani si 4 luni in Italia. In ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara,dosar de pensie depus de mai bine de un an eugeniacrn eugeniacrn Buna ziua, am depus dosarul de pensionare anticipata partial la casa de pensii Alba la 01.04 2015 .Am o vechime de munca in Romania de 27 de ani si in Italia ... (vezi toată discuția)
Paște fericit!! as dori sa știu dacă o persoana care a lucrat ... Sanda Nicolăescu 52 Sanda Nicolăescu 52 Paște fericit!! As dori sa știu dacă o persoana care a lucrat în România în perioada 1969-1977,cu o vechime de 7 ani și 6 luni, apoi prin căsătorie ... (vezi toată discuția)