avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant

lucrez din 15 sept 2001 pana in prezent in invatamant.Pentru a primi spor de stabilitate 15%, imi sunt necesari 10 ani in invatamant neintrerupti.Problema este anul 2004 cand am fost incorporat pe 25 feb.2004 si eliberat pe 12 august 2004.Am avut la inceputul anului scolar 2003-2004 contract de munca pe perioada determinata, adica pana pe 31 august.In cartea de munca nu apare decat eliberat pe 12 feb 2004 si atat, fara a mentiona perioada cand am incetat suplinirea. nu mi se acorda spor de stabilitate pe motiv ca in perioada 12 august-31 august 2004 am intrerupt activitatea scolara.Trebuia sa fi facut o cerere cand m-am eliberat in care sa specific perioada de activitate si cea de concediu(acesta a fost raspunsul),ceea ce eu nu am facut.Dar eu in perioada 20-26 februarie am sustinut gradul definitiv si este trecut pe certificat aceasta perioada.Ce sa fac acum?
Va multumesc!
Va multumesc.O sa ma adresez inca o data scolii,apoi ISJ.Daca tot o sa ma lovesc de un refuz total, am vreo sansa sa castig in instanta?
1) a fost operat corect in cartea de munca?Chiar daca nu se specifica cand a incetat suplinirea, se poate deduce (legal)ca am incheiat anul scolar pe 31 august conform contractului?Am vazut contracte(nu in invatamant)pe un an de zile.In unele era specificata doar data cand a fost incheiat , urmand sa spuna ca este valabil un an de zile; altele cu data cand a fost incheiat si cand expira tot pe un an de zile. Ambele am inteles ca sunt legale si echivalente
2) Tinand cont de ce a fost operat in cartea de munca, pe ce baza legala a incetat suplinirea pe data de 12 august, asa cum spune scoala?Din cartea de munca nu reiese asa ceva.Sta in picioare afirmatia ca nu am facut cerere de concediu sau activitate?Asa este, nu am facut,pt ca nu am stiut, dar pot si demonstra ca o parte din perioada 12-31 august 2004 am avut activitate cel putin o saptamana( gradul didactic definitiv)

Se poate deduce ca cim s-a incheiat in 31 august,pt. ca acesta este termenul pt. care a fost incheiat contractul determinat(1an scolar)atata timp cat nu exista nicio alta inregistrare din care sa rezulte ca acesta a incetat inainte de expirarea perioadei pt. care a fost incheiat,daca ne raportam doar la inscrisul din carnet.
Dar,scoala,totusi in aparare poate sa aduca drept argument statul de plata in care nu figurati nici ca fiind in activitate si nici aparand cu indemnizatie de co.(din 12 in 31)
Nu stiu daca in 2004 faptul ca erati prezent la acele cursuri in vederea obtinerii definitivatului sau gradului,nu mai retin exact,se luau in considerare ca fiind activitate scolara.
Cred ca trebuie sa consultati Statutul personalului didactic valabil pt. acel an.Daca ar fi inclus la activitate,atunci fara indoiala ati avea castig de cauza....
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de sustinere a gradelor didactice este considerata activitate in scoala? laurentiuu laurentiuu Am participat in august 2004 la examenul de definitivat 2 saptamani.(o saptamana cursuri, cealalta examane care este mentionata si pe certificatul de grad ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in invatamant isaalexandra isaalexandra Sunt angajata de la data de 15.09.2011,la o gradinita din jud Iasi,ca si educatoare calificata pe un post de suplinire,problema mea este legata de incetarea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Numele meu este Catalina Popa. In perioada 2008-2010 am fost profesor suplinitor, perioada 2010-2012 ( 20 sept) in concediu crestere copil. Daca la ... (vezi toată discuția)