Numele meu este Loredana,sant din Pitesti si am o mare dilema.
Din cauza unor probleme financiare nu am putut achita intretinerea catre Asociatia de Proprietari, acum avem banii pentru restanta,dar nu avem atat de multi pentru a acoperii si penalitatile. Eu si familia mea dorim sa aflam daca se mai poate aplica legea 175/2010, tin sa precizez ca nu avem un venit mai mare de 1000 lei pe membru de familie.
Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Dispozitiile Legii nr 175 /2010 au avut aplicabilitate strict perioada de 1 an de zile,respectiv din iulie 2011 prevederile acesteia nu mai opereaza
Incercati sa achitati o suma cat mai mare ,astfel incat debitul sa se micsoreze de asa natura incat penalitatile sa fie aplicate la o suma mica
@inocenta
tui mama ei de lege...
Proprietarii(stim ce inseamna) care isi achita(a plati) integral(tot) cotele de contributie(stim si asta ce inseamna) la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni(deci... ai 10 lei penalitati la restanta, le platesti! da?!, bun! daca TRANTA de la asociatie spune numai prostii si tu ramai cu degetul in gura, trec cele 12 luni, tu ai platit restanta dar figurezi cu 10 lei penalitati, doar pentru ca nu s-au radiat in termen de 12 luni, asta inseamna ca nu se pot radia acum cand i-a venit mintea la cap lu'doamna tranta?) de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza(legea face referire la achitarea integrala a restantelor in termen de 12 luni, nu spune nimic ca daca nu se radiaza in 12 luni, gata! nu se mai radiaza)(sau scrie si nu vad eu? scrie undeva ca daca platesti in termen de 12 luni si nu se radiaza in acest termen, gata,?). Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
Domnule draga strict referitor la legea 175/2010 daca se achitau cotele restante se scuteau penalitatile aferente.Daca un prorietar /chirias avea cote restante de 1100 lei din care 1000 de lei cote restante si 100 de lei penalizari cumulate si se incadra la legea 175 ar fi platit doar 1000 lei restantele de 100 de lei fiind sterse. Ce legatura are cu ceea ce scrieti dv?Incurcati borcanele
crina, as aprecia daca se poate, un raspuns la intrebarile din mesaj, argumentat,cine impiedica sa se aplice legea astazi, si nu fac referire la achitarea restantelor, ma refer la stergerea penalitatilor in ziua de azi, ce cuvinte din legea 175, spun ca dupa 12 luni nu se mai pot sterge penalitatile daca in termen de 12 luni s-a achitat restanta si se intruneau conditiile referitoare la minim 1000 lei pe membru de familie? multumesc
si daca nu s-au sters atunci? gata? nu se mai sterg?