avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită schimbare contract credit - executare casa
Discuție deschisă în Executare silită

schimbare contract credit - executare casa

Buna ,

am o creanta de 30000 euro la fostul sot. am lua o casa anterir divortului si am facut 2 imprumuturi bancare pt suma aferenta.

daca eu iau casa in contul creantei si continui plata ratelor, intrebarea mea este:
- se modifica contractele de credit? il scoata banca pe el de la titular de contract si il absolva de la plata ? sau el ramane in contract, se schimba doar proprietarul casei, adica eu, si pot sa il dau in judecata pt plata a jumate din rate pana la finalul achitarii casei, asa cum scrie in contractul de la banca ?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: midaria1 , utilizator 15:24, 27 Martie 2012
Daca nu implicati si banca creditoare, contractele raman la fel.
Daca doriti, detaliati un pic cum si ce e de impartit, ca eu am inteles din ce am citit ca-i luati si casa si-l puneti sa plateasca si ratele :)
buna,

avem de impartit o casa luata cu credit de la banca.
s a stabilit in urma partajului sa primesc jumate din valoarea pe piata, adica 30 000 E.
el nu are de unde sa imi dea banii, asadar va fi executata casa, iar eu o voi lua in contul creantei, urmand sa platesc rate lunar pana la finalizarea contractelor de credit.

intrebarea era daca in urma cumpararii in contul creantei, contractele se modifica,
Nu aveti ipoteca pe casa ?
este ipoteca la casa.
Din ce stiu, nu puteti adjudeca dvs la 30mii cat aveti de luat, trebuie sa completati pana la 75 % din pretul la care a fost evaluat ap.
Exista riscul ca aceasta casa sa se vanda unui tert la licitatie si daca se intampla asa, intai banca isi ia banii.

Daca se intampla asa cum v-ati propus, ipoteca sa ramana pe casa si dvs sa adjudecati ap, contractele raman la fel daca nu incheiati act aditioanal sa preluati dvs ratele.

La partaj, trebuia sa preluati dvs ap si ratele cu acordul bancii si pe fost sa-l despagubiti pt o parte din cat s-a platit la banca. Mie asa imi parea mai putin complicat.


Alte discuții în legătură

Partaj cu credit ipotecar shoricica shoricica buna ziua, pe scurt, cazul meu este urmatorul: am divortat, suntem acum in partaj. a existat o masa de bunuri active si libere de sarcini si un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)