avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de nevoi personale cu ipoteca accesat de mine cu sotul(ex)codebitor.In momentul de fata sotul vrea sa divorteze pt.ca e implicat in alta relatie.Problema mea cea mai mare e ca nu stiu cum se procedeaza cu plata ratelor la credit si cu creditul in sine dupa divort ce se intampla cu ipoteca dupa divort si partaj(ap.este pe numele lui)Ma puteti ajuta macar cu o idee ?
Am uitat sa va spun ca sunt in somaj care va expira in decembrie...
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
mihai69, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 25 Octombrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere cele scrise de dumneavoastra si tinand cont de prevederile legale, daca creditul nu va fi platit, apartamentul urmeaza sa fie executat silit. In acest sens, tinand cont de faptul ca apartamentul este pe numele sotului, dar dobandit in timpul casatoriei, trebuie sa probati ca ati contribuit la achitarea partiala a acestuia.
Trebuie sa recunosc situatia dificila in care va aflati, dar va pot spune ca , fiind codebitor, raspundeti in solidar ( impreuna cu sotul) pentru plata apartamentului. Tinand cont de faptul ca ipoteca este o garantie reala imobiliara, creditorul se va indrepta cu actiunea de recuperare a creantei impotriva acestuia. Daca stiti ca nu puteti plati , va sfatuiesc sa incercati sa obtineti clementa bancii. In acest sens, va sfatuiesc sa va adresati creditorului( bancii), impreuna cu sotul pentru a va fi reesalonat creditul.
Cu stima !
Eu sunt titularul contractului de credit ,iar el codebitor.M-am adresat bancii dar nu pot refinanta deoarece veniturile nu mai sunt aceleasi cu cele din momentul accesarii creditului sunt mult mai mici
apartamentul e al lui, sau cumparat in timpul casatoriei?
la partaj, cum impartiti bunurile, se impart si datoriile
ap.e cumparat in timpul casatoriei,numai ca el poate dovedi ca a castigat ai bine si vrea si sa ramana in apartament,
daca nu va permiteti rata, nu puteti cere sa vi se atribuie ap.la partaj. cereti sa i se atribuie lui ap si preluarea ratelor si plata sulta catre dvs, cat credeti ca vi se cuvine, pt ce ati platit pana in prezent.
se citeaza si banca ca aceasta sa-si dea acordul ca ap sa ramana la sotul dvs, iar acesta sa preia ratele, aducand eventual un alt coplatitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj ContSters259426 ContSters259426 am cumparat o locuinta prin credit prima casa, impreuna cu sotul meu, insa acum, in prag de divort, nu ne putem intelege asupra bunurilor dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)
Refinantare credite fara sot codebitor amaria79 amaria79 buna ziua pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt ... (vezi toată discuția)