avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA CU PROBLEME
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA CU PROBLEME

Datorita dezinteresului unei functionare de la finante X-( si neatentiei administratorului, #-o in ianuarie 2012 s-a inregistrat o firma ca neplatitoare de TVA, cu toate ca intentia era ca firma sa fie platitoare de TVA. Mai mult, functionara a precizat ca din 2012, CUI-ul nu mai contine literele RO, chiar daca esti platitor de TVA. Crezand ca totul este in regula cu inregistrarea, administratorul firmei respective a inceput derularea activitatii, cumparand si vanzand marfuri cu facturi cu TVA. Pentru a elimina orice dubiu, in 26.03.2012 administratorul a facut o verificare la finante, si, surpriza: firma apare ca neplatitoare de TVA. :O Pe 27.03.2012 s-a depus anexa 2, pentru a deveni platitoare de TVA, chiar daca nu a ajuns la cifra de afaceri maxima pentru neplatitori de TVA. Inregistrarile contabile pentru aceasta perioada au fost facute cu evidentierea TVA-ului.
INTREBARI: 1) ce se intampla cu TVA-ul platit? Se mai poate recupera?
2) ce sanctiuni risca pentru facturile cu TVA emise? Cum se procedeaza cu aceste facturi emise?
3) se mai poate remedia ceva pentru aceste 3 luni ? (ianuarie-martie)
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: geamby , utilizator 18:23, 29 Martie 2012
Cred ca nu subiectul acesta este fara raspuns. Nu exista imeni de specialitate care sa poata da o solutie...sau macar sa spuna ca nu este nicio solutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la neplatitor tva bernadette bernadette Buna ziua Din data de 11.01.2013 am devenit neplatitor de tva si nu stiu daca trebuie sa aplic tva la incasare 11 zile Am cateva facturi de la furnizori in ... (vezi toată discuția)
Reactivare platitor tva Paul Voica Paul Voica Scriu pentru prima data si sper ca am intrat in sectiunea potrivita. Pe scurt: Detin un srl din 1999 si m-am inregistrat ca platitor de TVA de la inceput. ... (vezi toată discuția)
Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)