avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna ziua, as avea o nelamurire si as ruga pe cineva sa ma lamureasca, daca poate: In anul 2005, o cunostinta de-a mea a cumparat din Germania un autoturism pe care l-a inmatriculat pe o firma. Acum ar vrea sa transcrie (inmatriculeze) pe numele lui autoturismul respectiv. As avea 2 intrebari:
1. Daca transcrie pe numele sau autoturismul trebuie sa plateasca taxa auto (pe poluare sau pe emisiile poluante).
2. Daca dupa ce se transcrie pe numele lui, vinde autoturismul altei persoane va trebui sa plateasca taxa pe emisiile poluante.
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune =D> :luck:
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 23:27, 29 Martie 2012
Nu poate nimeni sa ma ajute...
1.NU plateste daca nu depaseste data de 31.12.2012
2.In conditiile legislatiei actuale pana pe 31.dec 2012 nu va plati taxa dar dupa da .Asa ca daca vrea sa vanda acea masina poate sa o faca dar pana pe 31.12.2012 fara sa plateasca taxa de emisii poluante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inmatricula fara plata taxei auto ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate lamuri cineva: O cunostinta de-a mea vrea sa cumpere un autoturism din Germania si ar vrea sa stie daca il poate ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)