avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Decizie de imputare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Decizie de imputare functionar public

Salutare. Am shi eu o intrebare. Se poate imputa o amenda netransmisa spre executare la ANAF de catre un agent constatator? Amenda a fost data in ian 2010. I se poate face cercetarea disiplinara avand in vedere faptul ca au trecut 2 ani de la data savarsirii abaterii (asa cum revede 188/1999)?daca da cum se poate contesta decizia de impunere?A shi am uitat amenda era cu jumatate din minim in 48 ore. daca se imputa se imputa toata sau cu jumatate?


Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:03, 24 Aprilie 2012
Pe mine ma intereseaza urmatorul lucru: poate sa-mi emita o decizie de imputare in conditiile in care se cere o cercetare prealabila iar la art. 77 alin 5 zice ca "Sancţiunile disciplinare se aplică în termen de cel mult 1 an de la data sesizării comisiei de disciplină cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 2 ani de la data săvârşirii abaterii disciplinare." iar fapta a fost in februarie 2010? Deci dupa expirarea termenului de prescriptie?


decizia de imputare, nu se aplica urmare a unei cercetari disciplinare, ci ca urmare a angajarii raspunderii civile a functionarului public.
legea nr.188/1999
" ART. 85
(1) Repararea pagubelor aduse autorităţii sau instituţiei publice în situaţiile prevăzute la art. 84 lit. a) şi b) se dispune prin emiterea de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice a unui ordin sau a unei dispoziţii de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, după caz, prin asumarea unui angajament de plată, iar în situaţia prevăzută la lit. c) a aceluiaşi articol, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.
(2) Împotriva ordinului sau dispoziţiei de imputare funcţionarul public în cauză se poate adresa instanţei de contencios administrativ.
(3) Dreptul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei."
asta stiu. ideea e ca paguba nu a fost produsa institutiei ci bugetului de stat intrucat amenda netransmisa la executare este venit la bugetul de stat????????
pai, daca stiti....inseamna ca stii si ce urmeaza si cum se face. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie imputare prejudiciu functionar public macreanu macreanu un prejudiciu imputat prin decizie de catre primar unui functionar public stabilit de catre curtea de conturi prin decizie se cere extindrea prejudiciului .La ... (vezi toată discuția)
Raspunderea functionarului public fata de institutie Amelia Sandu Amelia Sandu Speta: functionarul public a primit in gestiune un aparat cu care isi desfasura activitatea. Masina personala i-a fost sparta si aparatul furat. Hotul a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)