buna ziua! am si eu urmatoarea speta;
-contract de vanzare-cumparare imobil , vanzator persoana juridica, cumparator persoana fizica;
-pret cf contract ce include si tva
-s-a intocmit factura cu tva; ulterior si-au dat seama ca au tva mare de plata
mentionez ca nu au depus notificare la finante prin care sa-si exercite optiunea de taxare
imobilul a fost achizitionat fara tva si nu este nou
intrebare: aveau obligatia sa storneze factura si sa factureze fara tva daca nu au depus notificarea sau au tva de plata? multumesc pt raspuns
nu a incasat nimic; partile se cunosc; a venti controlul si le-a calculat majorari la tva ; ei au contestat RIF-UL, inca sunt in instanta, ;eu am inteles dar nu stiu ,(asta pentru mine) dvs. cum interpretati normele metodologice pct. 40alin 1 si alin.2, la art.141 alin 3 din codul fiscal; eu ma gandeam ca acolo era o portita legala; multumesc oricum pentru raspuns
nu vor sa diminueze valoare cu TVA,, Valoarea sa ramana tot 100 de ex, dar eu cred ca ulterior au aflat ca operatiunea este scutita de TVA.
Ajutati-ma va rog
bbn_1982
Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)