avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament cu mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament cu mostenire

daca locuiesc in casa parintilor mei in urma decesului acestora si eu platesc impozitul de sase ani,iar la baza este doar un testament lasat de catre mama mea ea fiind ultima decedata ,eu avand partea de trei sferturi de proprietate iar pe un sfert sunt alti doi mostenitori care sunt stabiliti in strainatate ,dupa cat timp pot deveni eu proprietar de drept?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:57, 27 Martie 2012
Dreptul de p[roprietate nu se pierde niciodata . Puteti deveni unic proprietar doar dupa ce faceti partaj cu cei doi mostenitori, solicitati sa vi se atri8buie imobilul si le achitati sulta cuvenita. Mergeti cu actele la un cabinet de avocat pentru a primi o consultatie completa.
Interpretand prevederile art.675 C Civil


Inadmisibilitatea partajului în cazul uzucapiunii

Art. 675. - Partajul poate fi cerut chiar atunci când unul dintre coproprietari a folosit exclusiv bunul, afară de cazul când acesta l-a uzucapat, în condițiile legii.


putem afirma ca un coproprietar poate uzucapa chiar in contra celorlalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzucapiune yozefina yozefina Saptamana trecuta, cand mama mea a dorit sa plateasca impozitul pe casa, i s-a refuzat plata unei parti din acest impozit, pe motiv ca s-a schimbat legea si ... (vezi toată discuția)
Indiviziune-vanzare cumparare ContSters48919 ContSters48919 Proprietarul unui sfert dintr-un imobil poate face act de vanzare cumparare fara acordul celorlalti mostenitori ?(1 disparut de 50 de ani si unul cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa pv42mipo pv42mipo Buna ziua!Suntem 4 surori,ce avem in proprietate,in parti egale,casa parinteasca.Dupa moartea parintilor,de care toate am avut grija,una dintre surorile ... (vezi toată discuția)