avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de suspendare a indemnizatiei de crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de suspendare a indemnizatiei de crestere si ingrijire copil

Conform art.Art. 19 oug 111/201o
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.


daca cineva a realizat venituri in timpul cand beneficia de indemnizatie, din ancheta sociala DGPS rezulta ca nici nu mai are grija de copil fiind plecat de acasa,nu a anuntat de acest lucru conf art. de mai sus, care este procedura prin care poate sai se suspende indemnizatia.
ce autoritate este abilitata, cine poate face sesizarea si in ce temei juridic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 28 Martie 2012
Conform art. 16 alin. (2) din OUG 111/2010, "Plata indemnizatiei prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:"
...
h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
In legatura cu art. 12, la litera (c) se pune conditia "locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora".
Ori, in conditiile in care s-a dovedit de o ancheta sociala ca nu mai sunt indeplinite aceste obligatii legale, va trebui sesizata primaria, care la randul ei va transmite agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii sesizarii.
De stiut faptul ca, in conformitate cu art. 18, in situatiile de suspendare a drepturilor prevazute la art. 16 alin. (2) si art. 17 alin. (2) si (3), acestea pot fi solicitate si de catre o alta persoana indreptatita, daca indeplineste cerintele prevazute in prezenta ordonanta de urgenta.
Sesizarea o poate face DGASPC , intrucat printre atributiile sale se numara : urmareste si raspunde de indeplinirea conditiilor legale de catre titularii si beneficiarii beneficiilor de asistenta sociala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic andyutza andyutza M-am mutat din tara si am obtinut un loc de munca. Am anuntat angajatorul din Romania si am semnat demisia, trimitand actele prin posta. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula indemnizatia pentru ccc cu un venit din salariu? claudiusdan claudiusdan Care este Legea si puctul sau aliniatul care-ti interzice sa iei indemnizatia de la stat, daca ai concediu crestere copil pana la 2 ani si sa nu poti lucra ... (vezi toată discuția)
Concediu de îngrijire copil până la vârsta de 2 ani Martonze Martonze Un tată, cadru militar, îşi ia concediu pentru creşterea copilului până la 2 ani. După o lună, părăseşte ţara şi se angajează legal în ... (vezi toată discuția)