avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventei - recuperare creante nascute ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventei - recuperare creante nascute dupa data deschiderii procedurii

Contractele mentinute de administratorul judiciar, dupa data deschiderii procedurii generale, trebuie respectate intocmai , si creantele trebuie platite conform actelor din care reies, fiind creante nascute dupa data deschiderii procedurii.
Ce faci in cazul in care debitorul refuza sa achite sumele datorate, nascute dupa data deschiderii procedurii?
Ce fel de actiune poti intenta, si unde , la judecatorul sindic in cadrul dosarului de insolventa?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:27, 2 Aprilie 2012
Incercati sa formulati cerere in dosarul de procedura prin care solicitati judecatorului sindic sa oblige administratorul judiciar sa efectueze plati curente.

Contractele mentinute de administratorul judiciar, dupa data deschiderii procedurii generale, trebuie respectate intocmai ,

sa inteleg ca ati notificat adm judiciar cu privire la mentinerea/denuntarea contractului - in acest caz adm judiciar este raspunzator de plata facturilor curente

"Administratorul judiciar/lichidatorul trebuie să răspundă, în termen de 30 de zile, unei notificări a contractantului, prin care i se cere să denunţe contractul; în lipsa unui astfel de răspuns, administratorul judiciar/lichidatorul nu va mai putea cere executarea contractului, acesta fiind socotit denunţat. Contractul se consideră denunţat:
a) la data expirării unui termen de 30 de zile de la recepţionarea solicitării cocontractantului de denunţare a contractului, dacă administratorul judiciar/lichidatorul nu răspunde; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt contract de inchiriere de catre lichidator olteanuluminita olteanuluminita o firma in faliment a inchiriat spatiu inainte de intrarea in faliment,firma cu care a incheiat ctr.de inchiriere are sediul in acel spatiu,modernizand spatiul ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Reziliere in caz de insolventa DAYANA_Only DAYANA_Only \'Neata! Cu doua intrebari intervin si eu! Pana acum nu am avut probleme in contracte mergand pe conventia ca in cazul in care impotriva uneia dintre parti se ... (vezi toată discuția)