avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Rebusurile ºi drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Rebusurile ºi drepturile de autor

Buna ziua

am si eu ceva intrebari in legatura cu drepturile de autor pe rebusuri:

1 exista asa ceva ??

2 drepturile de autor se aplica pe un rebus in total sau si pe definitii ??

3 cum as putea sa am drepturi de autor pe mai multe rebusuri (creatii proprii bineinteles) in ideea ca ele se vor tot aduna in timp si, adaugarea si plata pentru inregistrare a acestora pentru fiecare in parte nu este o solutie care mi-ar putea convenii ?

multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 12:01, 28 Martie 2012
rebusul este purtator de drepturi de autor.

Dreptul de autor nu se inregistreaza . Dr de autor se dovedeste cu orice mijloc de proba (ex publicarea rebusului in numele titularului intr-o revista de rebusuri).

Sunt de parere ca definitiile din rebus nu fac obiectul dreptului de autor din moment ce acestea pot fi utilizate de orice creator de rebus (acestea cad in domeniul public- ex utilizarea sinonime, constructii logice gen "iesit"="et", etc ).

odata ce ati compus rebusul, publicati-l pentru a putea dovedi calitatea de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obþine dreptul de autor, unde anume ºi cât dureazã? Alli91 Alli91 Salutare, As dori putina lamurire despre drepurile de autor si anume, cum sa fac ca sa obtin drepturi de autor pe o lucrare originala proprie, la ce tarif ... (vezi toată discuția)
Baza de date - drept de autor laura-jurist laura-jurist buna ziua imi permit sa va supun atentiei o chestiune pe care eu o consider delicata: se poate considera o baza de date ca fiind protejata de legea privind ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor asupra textelor trimise prin email clienþilor anitsirc anitsirc Buna seara! / Buna ziua! Supun atentiei dumneavoastra urmatoarele: In calitate de administrator si unic asociat al unei societati comerciale, acord ... (vezi toată discuția)