avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoane juridice afiliate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoane juridice afiliate

Imi puteti spune, va rog, in cazul in care o persoana juridica romana are ca asociat unic o persoana juridica straina, acestea se considera afiliate sau nu?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:06, 29 Martie 2012
Din punctul meu de vedere da, cu toate ca terminologia ne duce cu gandul la o filiala care detine participatia la capital a unei alte societati. Consider ca in aceiasi masura afilierea poate fi si a unei entitati sau a unei alte societati afiliate care poate fi caracterizata prin faptul ca dominarea ei se poate realiza de o alta societate nu numai prin prisma detinerii participatiei, ci mai degraba prin conducerea societatii de catre societatea dominanta. Sper sa ma fi facut intr-o oarecare masura inteles...:)
Cea mai clara definitie a persoanelor afiliate o gasiti in cuprinsul art. 7 pct. 21 - in cazul dvs. lit. c - Cod fiscal.
In cazul expus de dvs. da, exista o relatie de afiliere intre cele doua persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand doua entitati sunt afiliate? alina240 alina240 Daca o PJ romana si una straina au acelasi asociat unic ( persoana fizica) sunt considerate acestea afiliate sau nu? Va multumesc (vezi toată discuția)
Relatii de afiliere intre societati comerciale Vali123# Vali123# CODUL FISCAL prevede in art. 7 alin. (1) pct. 21 lit. c) : o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin: (i) prima persoana ... (vezi toată discuția)
Persoane juridice afiliate? irbo irbo Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema. Se pot considera PERSOANE JURIDICE AFILIATE conform codului fiscal, 2 persoane juridice daca la una dintre ele este ... (vezi toată discuția)