Faceti o cerere la OCPI prin care solicitati radierea sechestrului, motivată de plata integrală a amenzii. Asteptati răspunsul lor scris, care probabil va fi negativ si pe care il atacati apoi in instantă . Eu am avut spetă similară acum vreo trei ani....si am formulat plângere impotriva incheierii OCPI..Competenta de primă instantă este a judecătoriei, iar procedura este necontencioasă , deoarece OCPI nu avea calitate procesuală pasivă...
au dreptate ca nu va scot sechestrul - dupa cum acesta poate fi pus
doar prin act expres (hotarire, incheiere, etc.), tot asa doar expres poate fi ridicat
pirit este succesorul de drept al creditorului in folosul caruia a fost pus sechestru
daca nu identificati un alt pirit - actionati statul reprezentat de Ministerul Finantelor
atrageti in pricina pe toti cei care au participat in procedura precedenta
(inclusiv parchetul corespunzator / succesorul de drept) si OCPI
si cereti recunoasterea platii si scoaterea sechestrului
Stimat forumist,
Intamplator si noi am aut o speta asemanatoare. Am cerut radierea sechestrului in contradictoriu cu Parchetul Militar (desi am chemat in judecata si OCPI, inainte de RIL,în momentul actual, a fost admisa lipsa calitatii procesul pasive a acestuia, iar acesta nu se mai poate chema în judecată ca pârât).
Inainte de proces am solicitat Parchetului sa radieze sechestru (se da o adresa pentru OCPI), dar acesta a refuzat. Din punctul meu de vedere, daca ati achitat integral amenda nu vad de ce Parchetul nu ar elibera o astfel de adresa. Cu acea adresa solicitati radierea sechestrului la OCPI.
Prin urmare, sfatul ar fi următorul:
1. adresă către Parchetul Militar pentru radiere sechestru;
2. dacă sosește un răspuns pozitiv din partea Parchetului, veți utiliza adresa respectivă direct la OCPI, cu o cerere de radiere sechestru;
3. dacă nu sosește un răspuns, sau acesta este negativ, puteți formula o acțiune de constatare a efectuării plății, fiind capătul principal de cerere, având și un capăt accesoriu, de radiere a sechestrului. Motivul principal de drept invocat poate fi și cel comun, respectiv art. 111 Cod procedură civilă.
Nu recomand să se încerce radierea sechestrului în lipsa adresei de la Parchet și ulterior atacarea încheierii de respingere a radierii, deoarece este necesară întâi o constatare a îndeplinirii obligației de plată, constatare care poate fi făcută doar de către instanță.
Cu stimă.