Am aflat ca o cunostinta si-a vandut imobilul,iar aceasta cunostinta sustine ca nu a vandut. Eu nu stiu pe cine sa cred,asa ca daca stiti unde sa ma interesez sa imi spuneti. Stiu parca trebuie sa merg la primarie sa intreb cine e proprietar la taxe si impozite,dar ma gandesc: Daca proprietarul a vandut, si s-a inteles cu cumparatorul sa fie el inca inregistrat ca fiind proprietar in registrele de la primarie,iar cumparatorul sa detina actul de vanzare-cumparare ca un secret de a nu se afla.
Deci unde pot verifica cine e adevaratul proprietar?
Puteti afla cine este proprietar al unui imobil daca mergeti la OCIPI si sa solicitati un extras de carte funciara. Cel care este scris acolo este proprietarul. Notarul care incheie contractul trebuie obligatoriu sa faca notarea in cartea funciara.
MERSI
Poate OCPI in loc de OCIPI
OCPI= oficiul de cadastru si publicitate imobiliara
Deci la OCPI sunt inregistrate adevaratii proprietari? Asta incerc sa vad daca proprietarul imobilului spune adevarul ca nu a vandut imobilul.
OCPI se mai numește, pe larg, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară tocmai că, prin rolul său, asigură ținerea evidențelor pe proprietăți imobiliare, asigurând opozabilitatea contractelor față de terți.
Multumesc..........daca merg la OCPI si vreau sa intreb cine e proprietar pe acel imobil,mi se da raspuns,sau este strict secret?
Ma gandesc ca poate cei de acolo nu divulga altor persoane cine sunt proprietarii imobilului.