avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedeapsa cu aplicarea art. 81 Cod penal - termen ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 Cod penal - termen obtinere nou permis

Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 71 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua şi lit. b) C.pen. pe durata executării pedepsei. În baza art. 184 alin. 1, 2, 4 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe acelaşi inculpat....................... la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 71 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua şi lit. b) C.pen. pe durata executării pedepsei. În baza art. 33 lit. b), art. 34 alin. 1 lit. b) C. pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului şi dă spre executare pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare. În baza art. 71 alin. 2 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua şi lit. b) C.pen. pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare de 4 ani, stabilit în baza art. 82 C.pen. În baza art. 359 C.proc.pen. pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 C.pen. privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 71 alin. 5 C.pen. suspendă executarea pedepsei accesorii aplicate inculpatului, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza art. 191 alin. 1 C.proc.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 850 lei reprezintă contravaloarea raportului de expertiză tehnică, 1155 lei reprezintă contravaloarea raportului de constatare medico-legală privind pe ................................ Cu recurs în termen 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă.

Dupa aceasta sentinta , in cat timp imi pot lua permisul
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:16, 28 Martie 2012
peste un an,de la data ramaneri definitive a hotararii, puteti sa va prezentati pentru redobandirea permisului de conducere.
Permisul dvs. de conducere se va anula.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Art.116 din Oug.195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? alex877 alex877 buna ziua!va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.am primit urmatoarea condamnare;Solutie: În baza art. 86 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 cu aplic. art. 3201 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)