avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul indemnizatie crestere copil

La calculul indemnizatiei pentru crestere copil in afara de veniturile salariale nete se mai tine cont si de alte venituri supuse impozitului pe venit (activitati independente)? Si daca da, cum se calculeaza acestea ? Se impoziteaza si veniturile nete se impart la 12 luni pentru a se stabili o medie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 13 Decembrie 2008
Nu se stie sigur daca se iau in calcul veniturile nete sau brute ... insa sigur se stie ca se iau in calcul veniturile din salarii, veniturile din activităţi independente, veniturile din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de Codul fiscal.

Se calculeaza media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului .... se aduna si se imparte la 12.
Va multumesc.
Eu zic ca e logic sa se tina cont de veniturile lunare BRUTE ... ca doar la ele s-a luat CAS.
Nu?
in proiectul normelor de aplicare a noilor reglementari se vorbeste despre veniturile nete ;)
Buna ziua,
Acum ca au aparut normele metodologice de aplicare a acordarii indemnizatiei pentru crestere copil, ma poate lumina si pe mine cineva, la ce venituri se refera legea?
Nu mai inteleg nimic......unii spun ca se va da 85% din salariul brut (adica salariu brut * 85%), altii ca din salariul net supus impozitarii (adica (salariu brut-cotizatii) * 85% = indemnizatie), sau din salariul net (adica (salariul brut - cotizatii - impozit)* 85%)......................
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Baza calcul indemnizatie crestere copil DOAR_NOI DOAR_NOI As dori va rog raspuns la urmatoarea situatie: - in ultimile 12 luni anterior datei nasterii copilului am realizat urmatoarele venituri : dintr-un C.M. cu ... (vezi toată discuția)
Pfa si concediu de crestere a copilului madalina.plugaru madalina.plugaru Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la unele intrebari legate de concediul de crestere a copilului. Sunt angajata cu norma intreaga cu salariul brut ... (vezi toată discuția)