avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Altercatie-dislocare maxilar-incadrare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Altercatie-dislocare maxilar-incadrare juridica-consecinte

In urma cu trei zile copilul meu in varsta de 17 ani si 11 luni a fost inplicat intr-un conflict . a lovit un alt minor si din cauaza lovituri acestuia ia fost dislocat maxilaru
[dubla factura de mandibula ] .
azi la orele 6.35 am fost vizitat de doi agenti de politie civili care ne-au condus la plolitie pt. declaratii .
copilul meu a dat declaratia in prezenta mea .
va rog ajutor !!
ce se poate intanpla in aceasta situatie ?
la ce se incadreaza , este nevoie de avocat ?
va rog ajutor !!

multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: redialboss , utilizator 08:02, 30 Martie 2012
întrucât fiul dvs. are o vârstă foarte apropiată de cea de 18 ani este foarte posibil ca el să fie anchetat și eventual judecat ca și major.
se va efectua o expertiză medico-legală, în urma căreia se vor stabili numărul zilelor de îngrijiri medicale. în funcție de numărul acestora fapta va fi încadrată ca vătămare corporală (cel mult 60 de zile)sau ca vătămare corporală gravă (peste 60 de zile).
dacă se vor găsi probe solide împotriva fiului dvs, cel mai probabil va fi trimis în judecată în urma căreia se va alege cu o pedeapsă cu suspendare. pe lângă asta, dacă persoana vătămată se va constitui parte civilă, și cred că asta se va întâmpla, va fi nevoit să suporte cheltuielile de spitalizare și alte daune.
Aveți nevoie neapărat de un avocat!
multumesc foarte mult.

inca o intrebare va rog :

in cazul in care daunele materiale pe care le va cere va depasi posibiltatea de a le onora , ce se va intanpla ? va face inchisoare ?

multumesc anticipat .
Probabil o sa va aflati in situatia unei infractiuni la care impacarea partilor inlatura raspunderea penala,nu cred ca zilele de ingrijiri medicale sa poata depasi 60 de zile.
Preferabil ar fi sa angajati un avocat care sa stie cel mai bine sa gestioneze situatia.
va multumesc .
Azi am luat legatura telefonic cu tatal victimei care a spus ca este cu fiul lui si cu sotia in spital la bucuresti , iar copilul va avea nevoie de 5-6 saptamani de ingrijiri medicale , mi-a dat de inteles ca ar retrage plangerea depusa la politie daca voi plati spitalizarea si suma de 100 mil.

ce pot face in aceasta situatie , eu avand o pensie pe caz de boala de 350 ron ?

cum pot sa il ajut pe fiul meu , fiind prima data cand imi face probleme , el intervenind pentru aplanarea unui conflict intre doi tineri de varsta apropriata , lovindul iar respectivul cazand s-a lovit de bordura .

neavand posibilitatea materiala de a ma inpaca amniabil cu partea vatamata , fiul meu va ajunge in instanta , instanta il va condama , iar viitorul lui va fi distrus !!

va rog ajutor ! un sfat dat de un cunoscator in penal

multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și ... Crina pop Crina pop Mama a fost lovita pe trecerea de pietoni joi 2 dec 2021 și și a ales cu dislocarea de umăr rana la cap sila cot ar fi necesitat operație dar ea nu a mai ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere ManolacheVasile ManolacheVasile unchiul meu a fost lovit la locul de munca de catre o persoana cunoscuta dar cu care avea un conflict mai vechi, am fost impreuna cu el la medicul legist ... (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala ! alexsisco alexsisco [b]Buna seara , vreau si eu sa stiu care este distinctia dintre vatamare corporala si vatamare corporala grava ?[/b] (vezi toată discuția)