avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii inspector resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii inspector resurse umane

Buna ziua,
Am primit o sesizare adresata mie (inspector resurse umane) pentru a investiga o neregula privind cativa salariati. Le-am intocmit o comunicare prin care le ceream o nota explicativa celor in cauza pentru a prezenta sesizarea cu notele respective directorului general. Am procedat corect ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:56, 2 Aprilie 2012
Nu este corecta aceasta procedura ... daca a fost sesizata conducerea in legatura cu savarsirea unor abateri disciplinare, atunci trebuia constituita o comisie de cercetare disciplinara si apoi urmata procedura cercetarii disciplinare .. notele explicative luate in afara sedinteti acestei comisii nu pot constitui dovada efectuării cercetării prealabile.
Daca in atributiile dv. aveti si rezolvarea petitiilor, ati procedat corect.
Eu stim ca orice petitie se adreseaza conducerii care, in cazul necesitatii unei cercetari, nominalizeaza prin decizie persoana care se ocupa de cercetarea respectiva. Daca prin RI este nominalizata o comisie/functie care sa se ocupe de astfel de situatii atunci responsalitatea revine acelei comisii/ocupantului functiei.
Este vorba despre investigarea unor nereguli si nicidecum de solutionarea unor petitii ... :)
Sesizarea nu a fost adresata conducerii, ci mie ca sef comp. r.u. si pentru a aduce la cunostinta dir.gen. am cerut notele explicative. Am acest drept in calitatea de sef comp. r.u. ?
Acel drept vi-l da numai atributiile specificate in fisa postului ... dvs stiti mult mai bine ce este prevazut in fisa postului dvs ...

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Vreau sa fac o cercetare disciplinara si nu sunt multumita de formularele mele... Ma poate ajuta cineva cu un model de -referat de sesizare; ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate iuliaiulia01 iuliaiulia01 In cazul in care un angajat absenteaza nemotivat si ii trimit notificare cu confirmare de primire ca daca nu se prezinta in 5 zile de la primirea ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)