avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT DE ARENDA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT DE ARENDA

Buna Ziua,

va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ).
mentionez ca sunt mostenitoarea mamei mele care avea incheiat un asemenea contract cu o societate agricola din provincie, contractul este pe o pagina, fara multe clauze, fara legalizare la notar si este specificat ca in cazul in care nu se realizeaza nici o productie de GRAU ( terenul agricol este cultivat cu grau) proprietarul nu primeste nimic.
doresc sa stiu ce drepturi si obligatii am ca si proprietar si de asemeni ce drepturi si obligatii are arendasul.
de asemeni exista cote procentuale din productia realizata pe suprafetele arendate care se cuvin proprietarului si care sunt acestea ?( intre ce limite se situeaza )

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ASPAZIA , utilizator 20:14, 27 Noiembrie 2008
Va rog de asemeni sa-mi indicati un model de procura pentru Arendas, deoarece luarea pe rol la Autoritatile Fiscale din provincie ( sunt doua comuni diferite in acelasi judet ) o va face chiar el.
nu doresc sa am surprize neplacute in acest sens .
se poate sa ii dau o copie legalizata dupa Certificatul de Legatar Universal pentru inregistrarea la Fisc ?
sau trebuie Certificatul de Legatar in original ?
Totodata am aflat ca mai am in litigiu un conac si cu anexe gospodaresti plus inca 26 HA , pentru care nu am mostenire dar sunt cerute cu drept de reconstituire de catre mama decedata, pentru care mi se spune ca fiind descendenta ei prin
Testamentul lasat pot imputernici pe cineva sa ma reprezinte in acest litigiu.
Deci este vorba despre o alta Procura, decat prima mentionata mai sus.
Va rog respectuos sa-mi prezentati ce tip de Procura este indicat si fara riscuri ulterioare pentru cele 2 cazuri :

primul de inregistrare la fisc si al doilea de imputernicire pentru litigiu la Tribunal..

Inca o data Multumiri miii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe cereale elis57 elis57 Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu urmatorul aspect: Am un contract de arenda pentru o anumota suprafata de teren incheiat cu o ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Cas pe teren agricol jenicaprod jenicaprod Eu am dat in arenda 2 ha de teren agricol. Subventia o ia arendasul, iar eu platesc impozitul pe teren. Cand este vorba sa se dea drepturile ce mi se cuvin ... (vezi toată discuția)