Buna ziua!Sunt noua printre dvs si am o problema!
In 2008,am facut pe numele meu 2 credite la 2 banci diferite,pe 10 ani,in euro,de bani folosindu-se fratele meu!
In primul an mi-a platit cele 2 rate...dar,din oct,2009 nu a mai platit iar eu nu am avut de unde sa platesc...
Soo...au ramas asa...,cu tel de la banca saptamanal,cu instiintari scrise,pana la un moment dat cand tel au incetat dar instiintarile de plata nu mai veneau de la banci ci de la firme de recuperare a datoriilor catre banci!
Singura cale accesibila este de a-i reaminti fratelui de datorii...,el spunand ca nu mai are de unde sa-mi plateasca,evident nu vrea,nu ca nu ar avea de unde,iar eu ramanand cu ochii in soare!
In ultimul tp,prin instiintarile de plata primite,sunt informata ca am sa fiu executata silit,in urma unei hotarari judecatoresti!
Eu nu am nici un fel de bun pe numele meu...singurul venit este indemnizatia pt crestere copil care o mai am pana in luna mai,alocatiile celor 2 copii si din luna mai am sa intru in somaj!
La ce ma pot astepta de acum incolo?Ce se poate face daca eu nu am cum sa platesc,fratele sigur nu-mi mai achita creditele...eu ramanand cu 2 credite pe numele meu!
Exista vre-o cale de a-i transfera lui,pe numele lui aceste credite?
Va multumesc!
Va multumesc pt raspuns!
Eu nu mai vb cu ei la tel de 1 an si ceva...,am schimbat nr,primesc doar acele instiintari prin posta,dar mi-e teama ca o sa-mi opreasca din somaj,sau daca ma reangajez o sa-mi puna proprire pe salariu,sau poate mai rau...cine stie la ce se poate ajunge...la a fii condamnata sau munca in folosul comunitatii,daca nu au ce sa-mi ia!
Cu actualul sot...nu am facut cununia civila tot de teama sa nu-l trag si pe el dupa mine...eu stau intr-un ap ANL,deci nu sunt proprietara,masina e pe numele actualului sot...,primul decedand in 2008.
Iar despre mine...adios credite bancare pe viitor,datorita scumpului meu frate caruia am vrut sa-i fac bine...#-o
Eu am mers la cele 2 banci in 2009,imediat dupa ce fratele meu nu a mai platit,institutia unde lucram eu intrase in insolventa de plata,am dus dovada ca nu mai pot plati si sa se gaseasca o cale amiabila pt toate partile,acolo neincluzandul sub nici o forma pe fratele meu...nici macar verbal,in fata ofiterului de credite si nici macar in fata directorului de sucursala cu care am discutat la momentul acela!Mi s-a spus ca cererea mea va fii trimisa la Bucuresti,la sediul bancii si am sa fiu contactata in cel mai scurt tp pt a primi un raspuns.Am fost contactata insa rezolutia a fost urmatoarea,de la ambele banci unde am creditele...6 luni plata la jumatate a ratelor,marirea per de creditare si automat cresterea ratelor dupa cele 6 luni de gratie!Am refuzat acest lucru pt ca al meu frate nu avea cum sa plateasca nici macar jumatate din rate,dupa care,pe parcurs,din neputinta a devenit reavointa,eu ramanand datoare celor 2 banci,el neavand nici o obligatie si chiar certandu-ne,spunandu-mi ca nu o sa-mi mai plateasca nimic,chiar daca acum are un venit considerabil...undeva la 1300 euro pe luna...:((
Da,doare pt ca ma impiedica sa fac multe lucruri...:( Pot dovedi ca s-a folosit el de acei bani,am mai explicat si mai devreme,prin faptul ca a platit 2 credite care erau pe numele lui,imediat dupa ce eu am luat banii de la cele 2 banci...tinand cont de faptul ca el la acel moment nu lucra...deci nu realiza nici un venit...si nici nu ar fii avut de unde sa stranga acei bani pt a-si achita creditele personale!
Girant
collen
M-am bagat girant la prietena unui fost coleg pentru a recupera o suma care mi-o datora....Acum am primit tel de la banca ...rata este in urma cu 2 luni si ea ... (vezi toată discuția)