avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie in instanta

Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala.
Aceasta survine in urma unui accident minor de masina in care am fost victima.
Nu stiu ce presupune asta si ce trebuie sa fac.
Se poate intampla ceva daca nu ma prezint?
Cu ce sunt implicat eu in asta, pentru ca nu am cerut nimic.
Cel mai recent răspuns: bradut , utilizator 02:27, 23 Iulie 2009
Daca nu aveti nimic de solicitat nu va prezentati, eventual, daca prezenta dv. este strict necesara pentru a se consemna ca nu aveti nici o pretentie pe latura civilka instanta va va cita din nou.
Procesul a inceput in luna iunie, si de atunci sunt citat in fiecare luna, din cate am vazut pe site-ul judecatoriei sunt intervenient fortat.
Eu sunt din Bucuresti si judecatoria este in Saliste, Sibiu.
Nu am nici o pretentie.
Pe citatie mai scrie ca in caz de neprezentare a partilor, se va putea face un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Ce ar trebui sa fac?
Multumesc.
Institutia interventiei fortate are rolul de a asigura opozabilitatea hotararii ce se va da si fata de alte persoane care ar putea sa pretinda in viitor aceleasi drepturi ca si reclamantul. In situatia relatata de dvs nu cred ca ne vom putea da seama de ce s-a procedat la chemarea dvs in proces in calitate de intervenient fortat. In ce ma priveste consider ca citarea dvs in aceasta calitate s-a facut din eroare, si ca, defapt, sunteti chemat in calitate de martor. Poate ne mai dati cateva detalii sa vedem cum stau lucrurile intr-adevar si daca se justifica chemarea dvs la proces si in ce calitate.
Av. Adrian Posdarie
Va explic tot fenomenul.
In luna iunie am avut un accdident pe langa Sibiu,vina a fost a celuilalt, politia a intocmit un proces verbal, mi-au dat dovada de reparatie, el nu avea RCA, am reparat masina pe CASCO, nu am solicitat despagubiri.
De atunci primesc lunar citatii pentru preyentare la proces in calitate de intervenient, IPJ Sibiu este intimat, iar celalalt sofer care a si provocat accidentul in calitate de petent, pentru fond: plangere contraventionala.
Intrebare mea este daca trebuie sa ma prezint, iar daca nu ma prezint ce se poate intampla?
Va multumesc.
Faceti un raspuns cu privire la incident si precizati punctul dumneavoastra de vedere. Poate cei de la CASCO incearca recuperarea daunei de la vinovat. Daca nu va descurcati si nu doriti sa va prezentati apelati la un avocat sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Citatie - plangere contraventionala cora1 cora1 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pentru ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici si nu prea stiu ce pasi trebuie sa urmez. In luna ... (vezi toată discuția)
Buna seara.. azi am primit de la posta o citatie. in care spune.. ... StoianAdr StoianAdr Buna seara.. Azi am primit de la posta o CITATIE. in care spune.. Sunteti chemat in aceasta instanta camera sala... etc in data de 8 dec. 2021 in calitate de ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui accident rutier smacicas smacicas Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa ... (vezi toată discuția)