avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie in instanta

Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala.
Aceasta survine in urma unui accident minor de masina in care am fost victima.
Nu stiu ce presupune asta si ce trebuie sa fac.
Se poate intampla ceva daca nu ma prezint?
Cu ce sunt implicat eu in asta, pentru ca nu am cerut nimic.
Cel mai recent răspuns: bradut , utilizator 02:27, 23 Iulie 2009
Daca nu va prezentati, instanta poate dispune citarea dvs sub sanctiunea amenzii in caz de neprezentare, ori ulterior, poate dispune citarea dvs. cu mandat de aducere cu executare efectiva (veti fi adus de politie la J. Saliste - a nu se citi arestat) insa a doua varianta este prea putin probabila avand in vedere natura cauzei.
Av. Adrian Posdarie
X-(Si eu ma confrunt cu aceeasi problema din pacate.Din nevinovat....ajung vinovat.Ce nedreptate................
nu se intampla nimic domnilor, stati linistiti. sunteti citati pentru opozabilitate, aceasta este practica.
va puteti prezenta in caz ca aveti pretentii.
petrica.tataru a scris:

Nu am nici o pretentie.
Pe citatie mai scrie ca in caz de neprezentare a partilor, se va putea face un inscris, judecata urmand a se face in lipsa

Exact asta sa faceti: trimiteti o cerere de judecare in lipsa,aratand ca in cauza din dosar nu aveti pretentii.Trimiterea prin posta cu confirmare,in timp util fata de termenul de la ultima citatie(e bine sa ajunga cu 5 zile inainte,sau cel putin 1 zi pentru ca inscrisul sa fie la dosar in ziua sedintei).
Buna ziua si Slava Domnului ca existati.
Am si eu un caz similar. Acum doua luni am avut un accident de masina in care am fost victima. "Omul" s-a ales cu permisul suspendat pentru neacordare de prioritate.
Acum doua zile am primit o citatie. Atentie insa cum am primit-o: in cutia postala, dar nu in cutia mea ci in cutia unei vecine. De ce asta? Pentru ca adresa din citatie era GRESITA. Citatia nu continea niciun numar de telefon la care sa pot cere detalii. In plus (sau in minus) nu am primit niciun alt document care sa ma informeze in legatura cu natura procesului.
Eram, asadar, chemat in instanta in calitate de intervenient-fortat, in proces cu "Omul", in calitate de contestator pentru Fond - plangere contraventionala. Am verificat pe site-ul Judecatoriei, omul a intentat proces Politiei Rutiere.
Finalul citatiei suna asa: in caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca citatia a fost trimisa la modul acesta extrem de neglijent (recomandata pusa in cutia postala a unei vecine, adresa eronata), trebuie sa ma duc? Daca-mi trimit citatii 10 ani de-acum incolo la aceeasi adresa gresita, pot sa ma prevalez de eroare pentru a explica de ce nu m-am dus?
2. Este normal/legal sa primesc o citatie fara sa mi se comunice detalii despre natura procesului, despre rolul meu in povestea asta, despre eventualele revendicari ale contestatorului in ceea ce ma priveste?
3. Este posibil ca, in instanta, sa fie schimbat procesul verbal si sa reiasa ca de fapt eu am fost vinovat pentru producerea accidentului? Are instanta judecatoreasca astfel de competente?
3. Daca nu ma duc, ce-or sa-mi faca?

Am 35 de ani si am vazut sali de judecata doar la televizor. N-am de gand sa incep sa le vizitez. Plus ca nu am timp.

Sincer - si aici incep sa delirez - imi vine sa dau in judecata Judecatoria pentru neglijenta in trimiterea citatiei. Vecina care a primit-o e administratorul blocului si acum toata lumea din bloc stie ca eu sunt citat la Tribunal.

Multumesc pentru ca m-ati "ascultat". Toate bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.. azi am primit de la posta o citatie. in care spune.. ... StoianAdr StoianAdr Buna seara.. Azi am primit de la posta o CITATIE. in care spune.. Sunteti chemat in aceasta instanta camera sala... etc in data de 8 dec. 2021 in calitate de ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui accident rutier smacicas smacicas Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa ... (vezi toată discuția)
Citatie - plangere contraventionala cora1 cora1 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pentru ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici si nu prea stiu ce pasi trebuie sa urmez. In luna ... (vezi toată discuția)