avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea pedepsei revocata decizie definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea pedepsei revocata decizie definitiva

Buna seara! Dupa 4 ani de proces ma pot bucura pt dreptatea facuta de justitia romana de a carei corectitudine m-am indoit dar se pare ca nimeni nu este mai presus de lege! Sa fiu mai la subiect am fost acidentat pe trecerea de pietoni de un individ care nu poseda permis de conducere acesta a a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu susp. si plata de daune morale.Individul cu toate ca lucreaza in ITALIA de foarte mult timp nu a avut demnitatea si onoarea sa imi achite daunele morale mai mult de atata m-a injosit in public aducandumi injuri si mie si familiei mele.Aceasta pedeapsa i-a fost revocata ieri si s-a dispus executarea ei in regim de detentie pt reaua credinta asupra plati daunelor morale.Insa in hotarare mai apare ceva care nu inteleg "În baza art.71C.p. dispune şi executarea pedepsei accesorii prev. de art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b C.p. aplicată intimatului" acest text din hot. nu-l inteleg.Si as mai dori sa aflu cum se pune in practica mandatul de executare a pedepsei el momentan din surse sigure stiu ca se afla pe teritoriul Spaniei si am premize ca nu se va intoarce de buna voie in tara.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:01, 30 Martie 2012
Se va cere extradarea.
Statul roman se va ocupa de aceasta problema juridica.
Drepturile accesorii se aplica pe langa pedeapsa principala.Cata vreme executarea pedepsei principale fusese suspendata conditionat, a fost suspendata si pedeapsa accesorie( exista un principiu de drept conform caruia accesoriul urmeaza soarta principalului.Cum beneficul suspendarii pedepsei a fost revocat, se considera ca pedeapsa accesorie urmeaza a se aplica si aceasta condamnatului , si consta in interzicerea unor drepturi ( cele prevazuta de art. 64. Cod penal).
In vederea executarii pedepsei se poate emite un mandat european de arestare, ca urmare a emiterii mandatului intern de executare a pedepsei inchisorii.Condamnatul , va fi prins si adus sa isi execute pedeapsa( adica va fi extradat, conform unei proceduri reglementate de Legea 304/2004)
Cam cat timp poate dura emiterea unui mandat de executare a pedepsei european?
Depinde de statul roman.
Mai intai trebuie localizata persoana si apoi se trimite cererea de extradare.
Pana nu il localizeaza nu poate fi extradat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Mandat international de urmarire vaiana vaiana eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat ... (vezi toată discuția)
Urmarire in comunitate stiffmeis stiffmeis Ziua buna. Ajutati-ma va rog in privinta urmatoarei informatii: In cazul unei pedepse definitive de 18 luni cu executare din care 12 erau dintr-o alta pedeapsa ... (vezi toată discuția)