avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat urbanism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat urbanism

Pentru alipire 3 parcele din care pe una din ele am construit si am intabulat constructia avand autorizatie de constructie si scoatere din circuitul agricol, e necesar un nou certificat de urbanism?
Mentionez ca parcelele figureaza acum in extravilan desi l-am cumparat cu acte in intravilan dar ulterior s-a motivat o eroare ,terrenul fiind la limita dintre intravilan si extravilan.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:27, 1 Aprilie 2012
Art. 6 din L 50/1991 precizeaza la alin 6
"Certificatul de urbanism se emite, potrivit legii, si în vederea concesionarii de terenuri, a adjudecarii prin licitatie a proiectarii lucrarilor publice în faza "Studiu de fezabilitate" si pentru cereri în justitie si operatiuni notariale privind circulatia imobiliara atunci când operatiunile respective au ca obiect împarteli ori comasari de parcele solicitate în scopul realizarii de lucrari de constructii, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil. Operatiunile juridice mentionate se efectueaza numai în baza certificatului de urbanism, iar nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu nulitatea actului."
Nu pricep cum este cu eroarea? Schimbarea de destinatie a terenului se putea face numai in baza unui Plan urbanistic zonal aprobat conform competentelor
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
cotelino, utilizator
eroarea

Am cumparat teren deja intabulat in intravilan 2009 si am si extras de CF din 2010 tot in intravilan.
In 2011 am intabulat constructia(A.C casa de locuit P+M ) terenul rezultand in extravilan pe motiv ca fiind la limita intre intravilan si extravilan ,conturul(PUG) tras cu markerul fiind mai gros initial s-a luat in calcul exteriorul iar ulterior s-a luat in calcul interiorul ca limita ,astfel parcela mea rezultand in extravilan .Deci eu am casa de locuit intabulata pe teren extravalan ,avand Autorizatie constructie casa de locuit ,scoaterea a 250mp din circuitul agricol si bineinteles procesul verbal de receptie facut dePrimatie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
Leordeanu, utilizator
Potrivit art.29 alin.2 din Legea nr.350/2001, privind amenajarea teritoriului si urbanismul, certificatul de urbanism este obligatoriu pentru întocmirea documentaţiilor cadastrale de comasare, respectiv de dezmembrare a bunurilor imobile în cel puţin 3 parcele.

"
Certificatul de urbanism este obligatoriu pentru adjudecarea prin licitaţie a lucrărilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor publice, precum şi pentru întocmirea documentaţiilor cadastrale de comasare, respectiv de dezmembrare a bunurilor imobile în cel puţin 3 parcele. În cazul vânzării sau cumpărării de imobile, certificatul de urbanism cuprinde informaţii privind consecinţele urbanistice ale operaţiunii juridice."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism pentru alipire terenuri? Dumies Dumies AM de alipit trei parcele care au limite de proprietate comune facand un corp comun,Pe o parcela am construit avand autorizatie de constructie casa de locuit ... (vezi toată discuția)
(cadastru) alipire terenuri cu probleme Leordeanu Leordeanu AM de alipit trei parcele care au limite de proprietate comune facand un corp comun,Pe o parcela am construit avand autorizatie de constructie casa de locuit ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - alipire parcele Leordeanu Leordeanu trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan. Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul ... (vezi toată discuția)