avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Perioada de Garantie servicii firma(manopera si/sau ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Perioada de Garantie servicii firma(manopera si/sau produs) se poate extinde?

Buna ziua,
Sunt administratorul unei firme de instalatii termo-sanitare, prestari servicii, si am o nelamurire legata de perioada de Garantie pe care o pot da la lucrari(manopere). Exista vreo limita a acestei perioade de Garantie a unei manopere sau pot stabili eu aceasta perioada, la un nr de luni/ani cat doresc si cat consider(fireste, obligatie contractuala)? Ma conditioneaza vreun normativ, vreo lege ca aceasta perioada de garantie a manoperei executate sa fie de x luni, sau y ani? Trebuie ca perioada de garantie a manoperei sa fie mai mica sau cel mult egala cu garantia producatorului vreunui sistem sau echipament termo-sanitar? In cazul in care este posibila marirea termenului de garantie a manoperei, trebuie sa anunt undeva, sa intocmesc vreun dosar, sa il depun la vreo institutie anume, sau nu este nevoie decat de a specifica aceste termene in contractele firmei cu beneficiarii?
Pe de alta parte, am contracte cu furnizori de echipamente ce imi dau garantie de producator de 3 ani, de 5 ani, de 10 ani. Eu pot mari aceasta garantie(a produsului), sau trebuie acordul producatorului, ori altceva? Trebuie intocmit si depus vreun dosar la vreo institutie anume sau este suficient sa specific aceasta perioada de garantie in contractele cu beneficiarii?
Sper sa fi ales categoria potrivita acestui subiect si sa-l fi formulat bine.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 14:55, 1 Aprilie 2012
In principiu extinderea garantiei este o problema strict intre cele doua parti contractante. Deci nu trebuie anuntat nicaieri. Garantia la reparatii este in principiu de 6 luni iar la produse garantia este oferita de producator. Dupa cum v-am spus mai sus extinderea garantiei este ceva strict contractual , nu trebuie anuntata nici-unei oficialitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție cu intervenție terț: se păstrează sau nu dacă intervenția o efectuează o firmă neautorizată de producător? MariusAl MariusAl Buna. Am o situație mai ciudata: Firma noastră a montat un echipament de folosință îndelungată la un beneficiar si acordam garanție la acel ... (vezi toată discuția)
Inselat de arhitect Umioara11 Umioara11 Buna ziua, Am contactat un arhitect pentru proiectul de casa - ni s a spus pretul si etapele platirii . In contract se specifica termenul de predare 90 ... (vezi toată discuția)
Durata contractului e aceeasi cu valabilitatea lui? adriea2007 adriea2007 Un contract ce are ca obiect proiectarea si executia unei lucrari in termen de 5 luni. Perioada de garantie este de 24 luni. Intrebarea mea este ce scriu ... (vezi toată discuția)