avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca gradul 1
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca gradul 1

supun atentiei dv urmatorul subiect :sa pus in favoarea mea o ipoteca de gradul 1 pe un teren ca urmare a nerespectarii unui antecontract de catre un dezvoltator imobiliar.actele au fost facute in prezenta unui notar public,platind o taxa in urma careia trebuia sa contactez un executor judecatoresc care sa rezolve problema .la momentul ipotecarii terenul era liber de sarcini lucru care reiesea din extrasul de la carte funciara.contactez executorul judecatoresc care preia cazul .se contacteaza un topograf un evaluator si se identifica respectiv evalueaza terenul in cauza.se stabileste ca terenul respectiv nu acopera suma datorata de catre dezvoltator mie adica 13000 euro.se scoate terenul la licitatie de 2 ori nu se vinde si ma hotarasc sa raman cu terenul.intre timp mai apar 2 executori judecatoresti cu ipoteci pe acelsi teren.am intelesc ca este posibil asa ceva doar daca valoare terenului este mai mare decat suma datorata de catre dezvoltator mie.la evalure se stabileste de catre evaluator ca valoarea terenului este de 10000 euro.executorul contactat de catre mine imi spune ca daca vreau sa pastrez terenul trebuie sa platesc si comisionul celorlalti 2 executori.sau sa cumpere cineva cunoscut mie dupa care sa imi doneze terenul mie.ca sa fac asa trebuie sa patesc de doua ori intabulatul terenului prima data pe persoana care cumpara dupa care pe mine .bani aruncati in vant.excluzand acasta varianta ce pot face concret ca sa intru in posesia terenului respectiv sa-l intabul pe mine ?nici nu se pune problema platii celorlalti doi executori pt ca asa ar urma sa nu mai recuperez aproape nimic din suma de 13 mii de euro, comisionul pe care trebuie sa-l achit si am fost de acord fata de executorul contactat de catre mine fiind de aproximativ 1500 euro.
multumesc anticipat

ps.am vorbit si cu doi avocati si raspunsul lor a fost :nu stiu ce se poate face in situatia de mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
vasile310321, utilizator
Situatia nu ar fi fost incurcata daca ati fi adjudecat dvs cand a fost scos la licitatie, pana sa se puna ipoteca de grad 2 pe teren.
Nu inteleg de ce v-a zis executorul sa platiti dvs onorarii celorlalti 2 executori, astea sa le platesca ceilalti creditori si nici de ce ar trebui sa liciteze un interpus si sa va doneze, cand puteti adjudeca dvs ca si creditor in contul creantei.
Ipoteca ce-au pus-o astia 2 incurca, ca se poate radia cu vointa lor sau pe cale judecatoreasca
dar este legal sa se puna 3 ipoteci pe acelasi teren ,daca la prima ipoteca respectiv a mea sa stabilit printrun evaluator ca terenul respectiv nu acopera in intregime suma datorata mie de catre dezvoltator ? sa nu mai vorbesc de cheltuieli notar executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita costelilie50 costelilie50 am o datorie de aprox.55000euro catre un creditor.Vor sa scoata imobilul ipotecat la licitatie pt recuperarea datoriei.A venit un evaluator care a evaluat ... (vezi toată discuția)
Executare silita licitatie imobil + agentie apostold38 apostold38 Buna ziua, As avea o problema complicata sper sa poata sa-mi raspunda cineva. Am aflat de un imobil, care urma sa fie scos la licitatie a doua oara, prin ... (vezi toată discuția)
Litigiu roxana_dandica roxana_dandica Buna ziua, As dori cateva informatii in legatura cu o casa in litigiu.... voi explica pe scurt cele intamplate ... O persoana fizica a imprumutat alta ... (vezi toată discuția)