avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Composesorat

Composesorat infiintat in 2000,in baza Legii nr.1/2000.Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut in baza cererilor individuale depuse .Anexele 51 si 54 (padure si pasune) intocmite si validate de comisie + Judecatorie+ Tribunal +Curtea de Apel prin hotarire definitiva , irevocabila si executorie. Anexele contin aceste date ::numele antecesoriului,suprafata,cota-parte,numele solicitantului,numarul cererii depuse.Totalul suprafetei de teren reconstituita,este rezultatul insumarii suprafetelor individuale,matematic exprimat,este asa :
o cota-parte= X hectare
nr.cote parti = Y
Total suprafata anexa = X x Y hectare.ceea ce reprezinta toata suprafata Composesoratului.
La punerea in posesie ,in teren,intre vechile limite,s-au regasit mai putine hectare.decit suprafata totala a anexei=X x Y
Titlul de proprietate s-a emis pe suprafata efectiv pusa in posesie.,deci exista un deficit de suprafata,fata de totalul cererilor individuale validate in anexa.Ulterior nu s-a mai primit nicio suprafata de teren,desi s-a solicitat diferenta in baza legii 247/2005,cererea fiind respinsa.
Precizez ca exista N composesori,care detin Z cote-parti,cotele-parti fiind diferite de la un membru la altul,functie de configuratia arborelui genealogic al fiecaruia.
Anexele 51 si 54 fac parte integranta din titlurile de proprietate emise,fiind anexe ale acestora.Circa 50% din suprafata de padure a fost intabulata in 2007,in baza titlului de proprietate existent..
Statutul are articol distinct referitor la primire de noi membri.Pot fi primiti doar membri care aduc in composesorat suprafete de padure amplasate linga padurea composesorala.
Tinind cont de toate cele prezentate mai sus,pot fi primiti acum noi membri in composesorat,in conditiile in care acestia nu poseda nici un document ,nu corespund cerintelor Statutului in ceea ce priveste primirea de noi membri,suprafata detinuta efectiv este mai mica decit cea reconstituita,iar anexele ,contin cotele-parti si nominalizarea titularilor acestora ? Acesti noi membri nu au depus nici o cerere la Primarie,niciodata si nu detin nici un act doveditor din care sa rezulte ca detin ei sau antecesorii lor,vreo suprafata de padure.
Va multumesc pentru intelegere.Imi cer scuze ,dar daca este confuz,pot reveni cu precizari.
Va multumesc .
Cu deosebita consideratie .
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 20:28, 4 Aprilie 2012
Va rog sa ma scuzati,dar,va rog frumos,ma puteti ajuta cu raspuns in acest caz?
Va multumesc foarte mult.
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate ana_mirea ana_mirea Bunica mea, cu fostul domiciliu in judetul Cluj a depus in baza legii 18/ 1991 cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care au ... (vezi toată discuția)