avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fals in declaratii

Urmatoarea situatie ce se poate face?

O persoana declara la primarie pentru obtinerea anexei 24 ca este singurul mostenitor (ei fiind 3) dar autorul lor a avut o casa si anexe dar acestea sunt declaratii neadevarate intrucat: Autorul lor nu are proprietate aceasta casa.Mai mult de atat respectiva persoana a folosit aceasta declaratie in instanta tocmai pentru un proces de uzucapiune unde tata; sau a fost chirias ( proprietarul a decedat fara mostenitori).Mai mult doreste sa puna un martor care este bolnav face tratament ca urmare a unui AVC produs acum 3 ani.

ce constituie asemenea fapta si unde putem sane adresam pentru a-l impiedica pe acest individ sa obitna ceva bazat pe minciuni.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 10:19, 1 Aprilie 2012
eu stiam ca anexa 24 nu se da pe baza declaratiei mostenitorilor eventuali, ci pe baza evidentelor constituite anterior decesului/dezbaterii succesiunii celui pt care se solicita anexa:blush2:
Nu va ramane decat sa mergeti in instanta si sa declare instanta actul de mostenire ca fiind incomplet.
Pai asta este, ca nu lipsa mostenitorilor este problema ci faptul ca defunctul nu a avut nici o proprietate .Asta nu constituie declaratie in fals?
leusan a scris:

Pai asta este, ca nu lipsa mostenitorilor este problema ci faptul ca defunctul nu a avut nici o proprietate .Asta nu constituie declaratie in fals?

Daca sunteti tert, puteti formula un denunt.

Raspunsul dat de avvalentina este mai mult decat trebuie sa faceti...in continuare! Daca ar fi existat un proces civil pe rol intr-o asemenea cauza se putea invoca existenta unei (unor)declaratii false de care ar fi trebuit sa tina cont instanta fondului!

Alte discuții în legătură

Anexa 24 leusan leusan 1) In anexa 24 cel ce o solicita este obligat sa declarae toti mostenitorii defunctului? 2) declararea ca defunctul a avut avere o casa nu inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Aicoboaie Marian Aicoboaie Marian Ce as putea face daca sora mea a inaintat un proces de Uzucapiune la judecatoria sect.3 fara ca eu sa fiu instiintat despre acest fapt?Ea a declarat ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 tiger_one11 tiger_one11 buna ziua am si eu o intrebare. daca primaria elibereaza la cererea unu mostenitor o anexa 24 in care ceilalti nu sunt mentionati intentionat, notarul incepe ... (vezi toată discuția)