avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... protectia copiilor minori- urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

protectia copiilor minori- urgent

buna seara,
o familie cu trei copii minori, mama pleaca in spania la munca , copii raman cu tatal si cu bunica. in decursul a 3 luni mama trimite 300 euro, dupa 3 luni ii spune sotului ca are pe altcineva si se va intoarce doar pt. divort si pt. a-si lua copii.
sotul disperat merge la primarie si face o cerere pt. luarea masurii plasamentului ! secretara ii inregistreaza cererea si ii retine certificatele , in original, ale copiilor!
toate acestea s-au intamplat dupa ce primaria a primit sesizari de la consateni cum ca copii sunt in pericol si dupa ce s- a deplasat la familie o data !
sotul fiind influentat in acest sens de multi oameni: ca vor muri de foame etc!

dar s-a razgandit . si-a adunat puterile s-a sfatuit cu rudele si vor sa cresca copii!
dar 1 surpriza : Primaria nu vrea sa-i inregistreze cererea prin care spune ca si-o retrage pe prima si nci nu-i da certificatele pana ce nu vin cei de la Protectia copilului!

copii sunt foarte frumosi, grasi , destepti ca orice copil normal!

va rog sa ma ajutati cum sa procedeze mai departe!
sunt mama a doi copii si m-a marcat enorm acest caz!

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 1 Aprilie 2012
da primaria in judecata..parerea mea.
Daca mama zisese ca vine pt divort si avea sa ceara ca domiciliul copiilor sa fie la dansa.. cum de tatal asta si-a imaginat ca vor muri de foame, ca asa ziceau vecinii ? Mama ar fi in stare sa-i creasca, tata nu ? Gestul tatalui va cantari mult cand se va judeca cine sa-si exercite autoritatea parinteasca.
Trebuie sa vina cei de la Protectia copilului sa vada in ce conditii cresc copiii, daca parintii au mijloace materiale sa-i creasca, apoi se intocmeste un raport. Ce poate face taticul, e sa insiste sa se cerceteze mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil iordan14 iordan14 Buna seara!sa va explic in mare despre ce e vorba si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Fratele meu s-a despartit de sotia lui.impreuna au un copil.cei 2 au ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sociale mame singure ronaldo83 ronaldo83 Buna seara.as dori sa va prezint situatia mea pe scurt.:dupa o relatie de 10 ani a rezultat un copil.ne am despartit Dar nu am fost niciodata ... (vezi toată discuția)
Bursa socială elevi claudiaalex claudiaalex Buna ziua, legat de bursă socială familie monoparentala de exemplu tatăl și copilul stabilit domiciliul la tatăl copilului cu sentința judecătorească ... (vezi toată discuția)