avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil de catre minor 15 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil de catre minor 15 ani

Un minor de 15 ani, 'asistat' de mama sa, vinde unui tert imobilul bunicului sau (bunicul patern). Deci ne situam pe ipoteza vanzarii bunului altuia .... problema: bunicul nu a ratificat vanzarea, fapt pt care tertul solicita minorului sa-i acorde dublul pretului convenit pe imobil. Precizare: bunicul fusese pus sub interdictie - tutore numit fiul sau. De acest lucru stia minorul la momentul incheierii contractului, insa mama minorului nu stia. Ce poate invoca minorul pt a se plasa intr-o intr-o pozitie cat mai favorabila fata de pretentiile tertului? ... indiferent daca mama minorului va suferi consecinte negative.

Alte discuții în legătură

Curatorul special/tutorele în cazul unei persoane puse sub interdicție: drepturi și obligații MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Cum este urmărit legal curatorul special/tutorele unei persoane cu handicap psihiatric permanent pusă sub interdicție de instanță pentru îndeplinirea ... (vezi toată discuția)
Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)