avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator srl cu drepturi depline si 60% parti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator srl cu drepturi depline si 60% parti sociale

am vindut un imobil al firmei cu teren concesionat fara a convoca AGA, cu factura,chitanta, act la notar, banii i-am retras deoarece aveam aport personal pe numele meu. asociata deschide actiune la tribunal si cere nulitatea absoluta a contractului de vinzare cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara. pe de alta parte face plingere la politie ca am vindut fara semnatura ei si ma acuza de frauda. puteam sa vind fara acordul asociatului?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:11, 2 Aprilie 2012
Aveati nevoie de Hotararea AGA prin care asociatul era de acord cu instrainarea imobilului.
In cazul societatilor cu raspundere limitata legea nr. 31 din 1990 nu stabileste ca la societatile pe actiuni (art. 150) o limitare a prerogativelor administratorului de a instraina active. Mai mult de atat art. 197 alin. 4 din legea nr. 31/1990 mentioneaza ca dispozitiile cu privire la administrarea S.A. nu se aplica si la S.R.L.
Daca in actul constitutiv administratorul este investit cu puteri depline in administrarea societatii, parerea mea este ca acesta are dreptul de a instraina active. Imi sustin aceasta afirmatie si din prisma dispozitiilor art. 70 indice 1 din legea nr. 31/1990 care prevede ca "actele de dispozitie asupra bunurilor unei societati comerciale pot fi incheiate in temeiul puterilor conferite reprezentantilor legali ai societatii, dupa caz, prin lege, actul constitutiv sau hotararile organelor statutare ale societatii ....". In cazul nostru este vorba de actul constitutiv.




Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

este obligatoriu convocarea aga, srl, pentru vinzarea unui imobil ? vsvaly vsvaly administrator cu drepturi depline, 60% parti sociale, vind un imobil al firmei,fara a avea o convocare aga in scris.... fac un proces verbal pe care il semnez ... (vezi toată discuția)
Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)