avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... In vederea casatoriei cu in cetacean irlandez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

In vederea casatoriei cu in cetacean irlandez

Imi puteti spune va rog care sunt actele necesare in vederea casatoriei cu un cetatean irlandez?nu am inteles exact ce fel de certificat medical prenuptial este necesar in cazul lui si de unde poate fi acesta procurat..?ce fel de dovada si de unde ca respectivul nu a mai fost casatorit?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:07, 4 Aprilie 2012
Vreti sa va casatoriti in România cu cetateanul irlandez? Daca da, documentele necesare sunt:
Conform legii nr.119/1996 cu privire la actele de stare civila, în România declaratia de casatorie se face personal, de catre viitorii soti, în scris, la primaria locului de domiciliu sau de resedinta al unuia dintre ei.

Odata cu declaratia de casatorie viitorii soti prezinta urmatoarele acte:

Actul de identitate (buletin sau pasaport);
Certificatul de nastere, original si copie (+ traducere legalizata pentru cetatenii straini);
Certificatul medical (prenuptial) – eliberat în România; este valabil 14 zile de la data emiterii si trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana se poate sau nu casatori;
Acte, în original si în copii traduse si legalizate ori certificate de ofiterul starii civile, din care sa rezulte desfacerea casatoriei anterioare, daca este cazul;
Dovada eliberata ori autentificata de misiunile diplomatice ori consulare acreditate în România, din care sa rezulte ca cetateanul strain îndeplineste conditiile de fond, cerute de legea sa nationala, pentru încheierea casatoriei în România;
Declaratia data pe proprie raspundere, autentificata de un notar public, din care sa rezulte ca viitorul sot, cetatean strain, nu este casatorit si îndeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala pentru încheierea unei casatorii în Romania, în cazul în care statul respectiv nu are o misiune diplomatica sau consulara acreditata în România.
Procesul verbal încheiat împreuna cu interpretul autorizat , în cazul încheierii unei casatorii între persoane care nu cunosc limba româna sau între surdomuti.
Documentele straine (cu exceptia pasaportului) trebuie sa poarte Apostila Conventiei de la Haga/1961 sau sa fie supralegalizate pentru a fi recunoscute in Romania.

Casatoria se poate încheia la expirarea termenului de 10 zile, în care se cuprind ziua când a fost facuta declaratia de casatorie, cât si ziua în care se oficiaza casatoria.


Termenul legal in care se poate incheia casatoria este de 10 zile de la data cand a fost inregistrata declaratia de casatorie. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la limita de valabilitate a certificatelor medicale -14 zile , conf. Instructiunilor Ministerului Sanatatii nr.XII/C.1/2758 din 24.07.1971.

Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Certificatul medical il obtineti de la medicul dvs. de familie iar dovada ca nu a mai fost casatorit de la ambasada ori consulatul Irlandei din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un tunisian in romania deea_kiss29 deea_kiss29 As dorii s-a stiu ce acte trebuiesc pentru casatoria dintre o romanca si a unui cetatean tunisian pe teritoriul Romaniei (vezi toată discuția)
Documente casatorie P.Cristi P.Cristi Buna ziua Cine stie ce documente sunt necesare pentru casatorie in Romania intre un cetatean roman si unul brazilian. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)