avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revocarea suspendarii conditionate ca urmare a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revocarea suspendarii conditionate ca urmare a neachitarii daunelor morale

Buna seara am o nelamurire cu privire la un caz este vorba de un dosar de vatamare corporala si OUG 1995/2002.Inculaptula in cauza a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare si obligat la plata de daune morale.Nu s-a achitat de aceste obligati si suspendarea ia fost revocata,hotararea este definitiva dar el incearca marea cu sarea in ultima clipa achitanduse de obligatii insa mandatul de executare a pedepesei a fost emis el momentan fiind plecat din neintorcsnduse in tara de frica de a nu fi arestat.Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:00, 3 Aprilie 2012
Exista toate sansele sa se emita un mandat international si sa fie dat in urmarire prin Interpol.
El in ultimuln ceas s-a achitat de obligatile civile.Ma gandesc sa nu fie si prea tarziu existand un mandat de executare a pedepsei.Avocatul lui a depus o chiar contesi tatie la executare(461cp),dar nu stiu ce sanse are aceasta procedura durand chiar si 2 luni in tot acest timp mandatul va merge...el nu vrea sa pasaseasca in Ro pt este imediat arestat dar nu stiu daca instanta care va solutiona cauza ii va da castig de cauza bazanduse doar pe pozitia aparatorului acestuia...D-voastra ce parere aveti?
Este greu de spus ce va decide instanta dupa parerea mea desi dvs. plecati cumva cu prima sansa.
Depinde foarte mult de modul in care il va apara avocatul, de motivele invocate, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta savarsita in termenul de incercare-mai pot primi o suspendare? marinandrei marinandrei am o suspendare de 2ani si4 luni,care am luato fara sa fiu vinovat si acum sunt implicat intr-un dosar de talharie,la care io am participat ca ... (vezi toată discuția)
Re-judecare tariq tariq sunt cetetean straiini casatorit cu o romanca ..am primit 3 ani cu suspendare pedepsei sub art 215.cp...am executat doar un an si 2 luni din pedeapsa date de ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)