avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 307
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 307

Buna ziua!Nu sunt in clar cu declaratia 307.O societate neinregistata in scopuri de tva care are in derulare un contract de leasing financiar pt.un autoturism,trebuie sa depuna aceasta declaratie?Mentionez ca nu a efectuat nici o ajustare a TVA pt.ca nu avea de ce.Scuze,dar stiu ca decl 307 se depune cand se fac ajustari conf art 128alin4,art 148,149,161 cod fiscal.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:17, 3 Aprilie 2012
decl 307 se depune numai in cazul transferului de active mentionate la art 128, alin 7:
Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, în situaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, denumită în continuare declaraţie, se completează şi se depune de către persoana impozabilă, beneficiară a transferului de active prevăzut la art. 128 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, în calitate de succesor al cedentului în ceea ce priveşte ajustarea dreptului de deducere, dacă nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal şi nici nu se înregistrează în scopuri de TVA ca urmare a transferului

Cod fiscal, art 128:
(7) Transferul tuturor activelor sau al unei părţi a acestora, efectuat cu ocazia transferului de active sau, după caz, şi de pasive, indiferent dacă este realizat ca urmare a vânzării sau ca urmare a unor operaţiuni precum divizarea, fuziunea ori ca aport în natură la capitalul unei societăţi, nu constituie livrare de bunuri dacă primitorul activelor este o persoană impozabilă. Primitorul activelor este considerat a fi succesorul cedentului în ceea ce priveşte ajustarea dreptului de deducere prevăzută de lege.

Soc neinregistrata in scopuri de tva, daca are in derulare acest contract de leasing, in urma unei cumparari de firma sau a unei diviziuni, fuziuni sau ca aoprt in natura la capitalul social de la o soc inreg in scop de tva, trebuie sa faca ajustarea tva dedus de soc cedenta, depunind in acest caz decl 307.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziunea intre s.c. platitoare de tva si s.c. neplatitoare de tva niko_clau niko_clau Buna ziua, As dori sa intreb daca se poate realiza fuziunea prin absorbtie intre o societate neplatitoare de TVA si o societate platitoare de TVA. Societatea ... (vezi toată discuția)
Ordin anaf nr. 3194/27.09.2011 privind ajustarea tva.  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]A fost aprobat Ordinul presedintelui ANAF nr. 3.194/27.09.2011 pentru aprobarea modelului si continutului [u]formularului 307 „Declaratie privind ... (vezi toată discuția)
Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)