avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca perioada determinata

Buna ziua,

Avem un angajat cu un contract de munca pe perioada determinata, mai exact expira pe data de 28.04.2012, in ultimile 4 luni a tot stat in concediu medical din diferite motive ( sincer nu prea ii place la serviciu :-) ) acum intrebarea mea ar fi daca cumva codul muncii ne permite sa ii icetam contractul cand ii expira dat fiind faptul ca el este in concediu medical si probabil isi va lua in continuare.

multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: alinliliana , utilizator 15:19, 4 Aprilie 2012
CIM va inceta de drept in temeiul revederilor art. 56(1) litera "i" (la data expirarii termenului CIM).
Acest drept il da art. 49(5) din Codul Muncii, republicat: "De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează."
C.im. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat , indiferent daca este sau nu in concediu medical .
Buna ziua
In conformitate cu prevederile art 56 (1) lit. i din Codul Muncii, republicat "CIM existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata".
Este vorba de incetarea CIM si nu de prevederile art. 60 (1) lit. a din Codul Muncii care se refera la concediere .
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
monicalirca, utilizator
Contractul de munca poate inceta la data de 28.04.2012, fara nici o alta formalitate.
Constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare. .. prin urmare, exista totusi o formalitate dupa incetare c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu medical sl2005 sl2005 Buna ziua, Sunt angajata cu contract de munca pe durata determinata si am concediu medical. Doresc sa -mi raspundeti daca la expirarea contractului sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)
Cic in derulare si incetare cim suspendat Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei un caz in care o persoana are un CIM pe durata determinata de 3 luni iar dupa 2 luni intra in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)