elga50 a scris:
Presupunand ca nu exista acest PV, ca la dosar nu este decat hotararea pentru plata celor 6000 lei, presupunand ca se schimba presedintele sau cenzorul sau administratorul, ca se face o verificare a gestiunii de catre oameni care nu au avut cunostinta despre cazul acesta si dau de restanta negativa care nu este justificata nicicum....nu i se va pune la plata aceasta suma zisa "neachitata"?
Nu exista un dosar cu o hotarare pentru plata celor 6000 lei! Cei 6000 lei sunt formati din mai multe sume, de exemplu:
- 2700 lei restante stabilite de instanta
- 700 lei penalizari stabilite de instanta
-
200 lei reparatii stabilite de instanta
- 100 lei fond de rulment stabilit de instanta
- 500 lei cheltuieli de judecata stabilite de instanta si platite de asociatie
- 500 lei valoarea expertizei stabilita de instanta si achitata de asociatie
Total 4700 lei stabiliti de instanta.
Apoi urmeaza cheltuielile cu executorul, de exemplu 1300 lei.
Si-asa rezulta, in mare, cei 6000 lei cu tot cu executor platiti acum de @iburlacu26.
Dar de la actionarea in instanta, in cursul procesului, al demersurilor facute de executare, proprietarul a mai facut alte restante si alte penalizari, dar poate a mai facut si ceva plati pentru anumite capitole...
Am avut un caz concret si instanta l-a obligat pe proprietar sa plateasca suma de 4700 lei asa cum am explicat-o mai sus. Omul, primind hotararea instantei, nu a mai asteptat sa fie executat, ci s-a dus la banca si-a achitat in contul asociatiei suma de 4700 lei. Achitase toate lunile de la data cand a fost actionat in instanta, asa ca teoretic ar fi trebyuit sa fie la "zero".
Dar cum in perioada cat a durat procesul (un an si jumatate), asociatia a incasat venituri din chirii,
i-au fost repartizati si acestui proprietar sume in total de 500 lei in fondul sau de reparatii. Din acei 500 lei in evidenta asociatiei s-au scazut cei 200 lei restante la repartii care erau solicitati in instanta chiar inainte de pronuntare fara a mai fi timp si nici cazul sa instiintam judecatorul.. Asa ca dupa ce a achitat cei 4700 lei prin banca omul nostru are platit in plus 300 lei.
Daca nu m-am facut inteles este numai vina mea si pot reveni cu alte exemple concrete.
Adesea, aici pe forum, vedem oameni care reclama ca au platit o suma de bani care trebuia sa-i stinga debitele si-acum apare iar cu restante si penalizari... Sigur ca atunci omul se poate gandi ca a fost inselat si solicita explicatii, documente, mod de calcul...
Dar atunci cand plateste o suma pentru a stinge o datorie si-apoi i se aduce la cunostinta ca a platit mai mult si ca se va tine cont de aceasta suma platita ca avans pentru intretinere, nu vad de ce atata panica, suspiciune, solicitatea de decizii ale comitetului, procese verbale...!?
Oare pentru ca cel care tine aceste evidente, este cinstit?
Da, tebuie luat la intrebari si cercetat pentru ca fiind cinstit mai avut si tupeul sa aduca la cunostinta unui proprietar ca a platit ceva in avans.#-o