avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie civila de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie civila de prestari servicii

Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe luna,remuneratia este 500 lei brut[351 lei net] iar ca obligatii ,apare stipulat angajatorul retine si vireaza impozitul prevazut de lege pt venitul realizat de prestator.As dori sa stiu daca este legala aceasta conventie si daca angajatorul retine si celelalte cotizatii datorate de angajat [C A S,Somaj,]deoarece diferenta retinuta de angajator este mai mare decit suma pt impozit prevazuta de lege..Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 3 Aprilie 2012
Se retine la sursa :
- impozitul : 16%
- somaj : 0.5%
- sanatate : 10.5%
Astea sunt retinerile la sursa . oricum trebuie sa fie specificat in contract retinerile care vi se fac, nu retine si vireaza impozitul prevazut de lege pt venitul realizat de prestator. Trebuie specificat foarte bine ce retineri se fac, cotele si obligatia platii de catre beneficiar, cu scadenta ( e una din obligatiile lui )
Si daca nu este stipulat......ce se poate face?
Până la data de 30/06/2012, tratamentul fiscal al veniturilor din contracte civile și drepturi de proprietate intelectuală este similar celui din 2010 deosebirea fiind exclusiv la stabilirea bazei de calcul a impozitului pe venituri aferent acestora, în funcție de cota de impozitare, așa cum am arătat anterior. Concret, se va datora CAS individuală și contribuție individuală la șomaj de către acele persoane ce nu sunt pensionari sau nu obțin venituri ocazional. Începând cu 01/07/2012, contribuțiile sociale se tratează diferit așa cum va rezulta din cele ce urmează.
- începând cu veniturile lunii iulie 2012, pentru aceste venituri nu se va mai reține contribuția pentru fondul de șomaj
- CAS se va datora însă, numai dacă persoana ce realizează venitul, nu obține și alte venituri supuse acestei contribuții.

mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea pfa prin retinere la sursa Herra_ Herra_ Anunt ANAF: impozit contracte civile [quot] Avand in vedere modificarile aduse la Codul fiscal, incepand cu anul 2012, se admite deducerea din venitul ... (vezi toată discuția)
Contributii angajator retinute din salariul brut specificat in contractul de munca dropdead1985 dropdead1985 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt angajat pe perioada determinata pe post de colaborator intr-un proiect POSDRU cu o institutie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial diaconesse diaconesse buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui CIM cu timp partial este obligatoriu sa mi se opreasca din nou toate cotizatiile catre stat( mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)