avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare

Un SRL poate primi o sponsorizare de la alt SRL?...Acest srl este pe profit..are vre-o legatura?
Cel mai recent răspuns: AlexT. , utilizator 22:45, 3 Aprilie 2012
Legea nr. 32 din 19 mai 1994 privind sponsorizarea
Art. 1. – (1) Sponsorizarea este actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru susţinerea unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.
(2) Contractul de sponsorizare se încheie în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor.
Art. 4. – (1) Poate fi beneficiar al sponsorizării:
a) orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific – cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;
b) instituţiile şi autorităţile publice, inclusiv organele de specialitate ale administraţiei publice, pentru activităţile prevăzute la lit. a);
c) de asemenea, pot fi sponsorizate, în condiţiile prezentei legi, emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune sau radiodifuziune, precum şi cărţi ori publicaţii din domeniile definite la lit. a);
d) orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea.


Daca nu indepliniti aceste conditii, nu se poate.
Fara scop lucrativ..inseamna non profit??

Multumesc!
Exact asta inseamna. :)
Multumesc ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - beneficiar sponsorizare ginnyy ginnyy poate fi beneficiar al sponsorizarii un SRL care publica o carte , considerand astfel aplicabile dispozitiile art. 4 (1) lit d) din legea ... (vezi toată discuția)
Se poate sponsoriza o persoana fizica? Cornelus11 Cornelus11 Vreau sa sustin un spectacol si am nevoie de sponsorizari, dar nu stiu daca o persoana fizice poate fi sponsorizata. (vezi toată discuția)
Cabinet individual de psihologie (pfi) poate primi sponsorizari si donatii? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Un cabinet individual de psihologie (PFI) poate primi sponsorizari si donatii? Multumesc! (vezi toată discuția)