avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza financiar - contabila extrajudiciara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza financiar - contabila extrajudiciara

Cu un an in urma am facut o plangere penala la politie cu privire la niste nereguli constatate (sau banuite, pt ca nu am inca o dovada certa) impotriva administratorului si presedintelui blocului in care locuiesc. Dupa multe tergiversari ale politiei, probabil ca expira termenul dat de parchet, domnul politist a zpus citez: "n-au domne nimic in neregula totul este ok, dar, daca vrei poti sa ceri o expertiza extra judiciara si vino cu ea repede (repede insemnand la el 5 zile). stim ca o expertiza dureaza cam o luna in functie de perioada pe care soliciti sa o verifice. (ulterior am aflat ca administratorul il cunoaste pe politist, ca a avut mai multe dosare penale de la alte asociatii de proprietari, dar domnul politist a avut grija sa-i dea nup ) ok am cautat un expert l-am gasit am discutat i-am spus ca vreau o verificare pt 4 ani si am purces la scrierea cererii catre presedinte in care ii solicitam actele, am mai luat semnaturi de la inca 5 proprietari, care au fost de acord cu verificarea si m-am prezentat la usa presedintelui sa-mi dea nr de inregistrare si sa demaram actiunea, dar surpriza cand am sunat a deschis sotia presedintelui care m-a poftit inauntru - si am facut prostia sa intru, in secunda 2 a incuiat usa a luat cheia a trantit-o pe masa in bucatarie si a inceput sa ma ameninte si la finalul amenintarilor sa-mi spuna ca suna la politie ca am intrat peste ea in casa s-o strang de gat. nu m-am speriat pt ca eu eram cea sechestrata, daca am intrat peste ea de ce nu am si iesit? n-a sunat la politie, dar m-a intrebat printre urlete de ce fac asta si de ce vreau neaparat sa bag pe cineva in puscarie? i-am raspuns ca vreau sa stiu doar ce s-a facut cu banii. atat, si in final cand mi-a deschis usa mi-a spus ca sotul ei nu-mi va semna niciodata asa ceva. M-am dus la posta si am pus-o recomandata cu confirmare de primire. Intrebarea mea este: daca nu o ridica de la posta, sau nu vrea sa dea actele la verificat ( pt ca este clar ca sunt multe nereguli) ce pot face, cum sa le obtin? Mai mult presedintele s-a dus la cei care au semnat ca sunt de acord cu expertiza si le-a spus ca le voi lua cate 1000 lei ( in conditiile in care le-am explicat oamenilor ca toata cheltuiala o suport eu, dar vreau sa fim mai multi cei care semnam crezand ca asa il conving sa fie de acord. Stiu ca administratorul nu tine banii in banca, presedintele ca si cenzorul stiu acest lucru si sunt de acord. pana acum catva timp nu au existat nici un fel de registre. Cum pot obtine actele?
Am inteles ca admin poate tine banii in casa pt achitarea facturilor si a diverselor cheltuieli. ok! dar si fondul de rulment si reparatii? este posibil ca 2 reparatii la terasa blocului care are o suprafata de cca 500 mp poate mai putin sa coste: prima reparatie 350.000.000. lei si cea de-a doaua sa coste 578.000.000 lei? blocul are 2 scari si 4 etaje. este posibuil ca la prima reparatie sa nu existe contract de prestari servicii. este f posibil. este posibil ca eu dand lunar consumul de apa, sa apar timp de vreo 9 luni cu consum 0 in conditiile in care consumul la mine este de cca 9mc (apa calda ) si cand am intrebat mi s-a spus v-am trecut mai mult cat de mult putea sa-mi treaca de atatea luni eu apar cu consum 0. si de ce sa-mi treaca mai mult cand dau lunar mc (consumul 0 mc a aparut dupa ce am facut plangerea la politie).si daca nu au nici un fel de problema de ce cand am mers la presedinte cu cererea de a prezenta actele expertului, mi s-a spus niciodata. de ce am fost intrebata de ce vreau sa bag neaparat in puscarie pe cineva? eu vreau sa stiu ce s-a intamplat cu banii nostri pe parcursul a 4 ani. atat! iar actele le voi lua cu un pv de predare primire si totul in fata expertului.daca gresesc imi voi cere scuze in ag, dar sa-mi dovedeasca dandu-mi actele ca ei sunt nevinovati si ca eu am o problema, deocamdata presedintele ca sa fie sigur ca nu o sa primeasca recomandata a plecat in italia nu se stie pt cat timp. eu totusi vreau sa fac expertiza cine imi poate rezolva cererea avand in vedere ca toti din comitet sunt strans uniti in jurul presedintelui? eu totusi cum pot obtine acele acte?
La prima adunare generala candidati pentru finctia de presedinte al asociatiei sau de cenzor si daca o sa fiti ales de vecinii dumneavoastra o sa aveti acces la toate actele asociatiei de la infiintare pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa bani asociatie de proprietari Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista ... (vezi toată discuția)
Control alimik alimik buna ziua. intrebarea mea este urmatoarea: pentru a se face un control ( dnei administrator ) cati locatari trebuie sa fie de acord cu acest lucru. este ... (vezi toată discuția)
Ce mai fac administratorii de blocuri din banii noºtri... dianapanaite dianapanaite Factura pentru apă rece şi canalizare creşte în fiecare lună.. aşa că am ajuns ca la un consum de 11 mc apă rece, canalizare, salubritate la 3 ... (vezi toată discuția)