avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se calculeaza ca luna intreaga dar in noiembrie nu am nici o zi lucrata .este vreo prtoblema sau se accepta o intrerupere in munca?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
valieu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreiaeveline , utilizator 10:34, 30 Ianuarie 2018
Daca ati fi avut macar o zi lucrata si in noiembrie ati fi putut beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt admise si fractiunile de luna.
Buna seara am și eu o întrebare am lucrat la o firmă din iulie 2015pana in noiembrie 2017 in noiembrie 2017 mi.am dat demisia m.am angajat în noiembrie 2017 la alta am stat până pe 15 decembrie 2017 in 12 ianuarie 2018 m.am angajat din nou la firma respectiva acum sunt însărcinată se poate sa beneficiez de concediu de maternitate?? Mulțumesc
@ Andreiaeveline

Care este data prezumata a nasterii copilului ?
Bună seara! Momentan nu lucrez, dacă îmi plătesc anii pot beneficia de concediu de maternitate?
De concediu de maternitate - pre si postnatal - , puteti beneficia, in conditiile mentionate de dvs.

Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate si somaj nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Obținerea indemnizației de creștere copil în calitate de viitoare studenta christal christal Buna ziua, În ce condiții pot obține indemnizația de creștere a copilului în următoarea situatie: - am lucrat cu contract de munca pana în ... (vezi toată discuția)