avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs odata cu fondul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs odata cu fondul

salutare, recursul odata cu fondeul se depune dupa pronuntarea instantei??? adica dupa ce ajung comunicarile, nu??? va multumesc:stunned:
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 15:59, 6 Aprilie 2012
Va multumesc, sincer am incercat aceasta speta dar a fost respinsa, va doresc o seara minunata:love2:
:bow:andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Este normal ca instanţa să accepte orice dosar. Absolut toate cererile sunt susceptibile de a fi judecate, în acest sens existând, ca principiu fundamental al dreptului, principiul liberului acces la justiţie.

Evident, acest principiu nu vă atacă posibilitatea dvs de a invoca o excepţie privitoare la existenţa autorităţii de lucru judecat, cerând, dacă este cazul, cheltuieli de judecată.

Cu stimă.


Stimate domn,am nevoie de sfatul dv, ca in todeauna pt mine sfaturile au fost extraordinar de bune:love2:
problema este urmatoarea:instanta a respins exceptia autoritatii de lucru judecat ca neantemeiata. Acorda termen in vederea continuarii judecatii la data precedenta ,Cu recurs odata cu fondul.Pronuntata in sedinta publica la data precedenta.

Intrebare:1.Daca la data cand instanta a acordat termenul in vederea continuarii judecatii,(cu recurs odata cu fondul) nu sa prezentat paratii,si in situatia de sus mentionata se mai poate depune o cerere precizatoare??:bow:
Stimat forumist,

Pentru a face anumite precizări față de cererea introductivă, sau reconvențională, va trebui să jonglați, printre altele, cu următoarele prevederi legale:


Art. 132
La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii. Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. cand inlocuieste cererea in constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotriva, in cazul in care cererea in constatare poate fi primita. Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare

Art. 134
Este socotita ca prima zi de infatisare aceea in care partile, legal citate, pot pune concluzii.

Din punctul meu de vedere - fără să cunosc speța dvs în amănunt - precizări în sensul procedural al cuvântului ( intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi ) nu se mai pot face, dându-se cuvântul pe excepții.

Totuși, dacă în cursul procesului reiese necesitatea unor alte probe, se pot propune și administra aceste probe noi, dar este o situație particulară. Exemplu: după răspunsurile la interogatoriu, reiese necesitatea administrării probei cu martori...

De asemeni, o chemare în judecată a altor persoane este admisă în practică, tot pe același considerent. Exemplu: Invocând o lipsă de calitate procesuală, pârâtul indică o altă persoană împotriva căreia reclamantul să își îndrepte pretențiile...

Dacă vă referiți la precizări drept concluzii, apărări...se pot depune oricâte note scrise doriți.

Cu stimă.
Va multumesc,:bow: va doresc o zi minunata si un weeknd deosebit:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare de actiune leona777 leona777 In ce consta o precizare de actiune ? cum se intocmeste, si ce anume tb sa contina ? Multumesc (vezi toată discuția)
Explicatia expresiei prima zi înfãþiºare cioarec carmen cioarec carmen care este considerată prima zi de înfăţişare în cazul în care după mai multe termene , reclamantul modifică cererea de chemare în judecată prin ... (vezi toată discuția)
Introducere in cauza civila leusan leusan la cererea de introducere in cauza(civila) a unui mostenitor care nu a avut habar de procesul tatalui, reclamantul nu trebuie sa mentioneze in cerere obiectul ... (vezi toată discuția)