avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda radar

Buna ziua,

As dori sa contest un PV prin care am fost sanctionat pentru depasirea vitezei in localitate (75 km/h). Sunt sigur ca nu am avut atat, sa zic maxim 65 aveam.

La obiectiuni am trecut ca nu exista limitare la 50 km/h ci la 70 km/h - asa credeam, cel putin... insa de fapt e limitare la 50.

Am 3 intrebari:

1. In plangere trebuie sa sustin ce am trecut pe PV la obiectiuni?

2. Care sunt documentele standard pe care sa le cer (omologare si verificare cinemometru, autorizatie de operator a politistului, probe video ..... ce ar mai fi?)

3. Pe PV scrie ca am fost "inregistrat cu aparatul radar" - daca acest tip de echipament (radar) nu face parte din lista celor omologate (corect = cinemometru) am vreo sansa sa castig pe aceasta tema?

Multumesc de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:33, 4 Aprilie 2012
Poate va ajuta urmatorul link:
[ link extern ] /
sanse depinde cat de indulgenta este instanta si ce probe va depun cei de la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Buna seara.am fost prins cu radarul cu viteza 116 km/h imediat ... aditomescu aditomescu Buna seara.Am fost prins cu radarul cu viteza 115 km/h imediat cum am iesit din localitatea D.M-am intersectat cu masina de politie dupa ce am iesit din ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)